HMS News

Säsongsavslutning i Supermono

Racerapport från Mats Clementz. Säsongsavslutningen hölls på Karlskoga Motorstadion, eller Gelleråsen, som vi kallar banan. Det brukar vara lite bistert väder vid den här tiden, men denna gång sken solen.Vi tränade 2 pass på fredagen och det kändes riktigt bra. Nya däck gav bra grepp och en hel säsongs erfarenhet gjorde att tempot snabbt kom igång. Lite omdrevning var enda skruvandet.

På lördagen var det endast tidsträning innan race. Jag gick ut lagom löst och skrämdes lite av Håkan Månssons rykande Folan framför mig. På 5:e varvet får jag ett släpp i utgången ur esset. Fast jag rätat upp hojen rejält innan pådrag, fick jag en tvättäkta highsider. Jag kastades upp i luften, landade och tumlade runt några varv. Jag tappade luften och hade ont på vänstra sidan av ryggtavlan, så jag låg kvar i väntan på ambulans. I sjukstugan på banan kunde tävlingsläkaren konstatera att inget var brutet, vilket såklart var en lättnad. Hojen klarade sig bra och om inte föraren varit satt ur spel hade det kunnat bli åka av. Nu parkerade jag hojen och satte mig framför mikrofonen som hjälp åt kommentatorn istället. Detta betydde att jag fick hålla tillgodo med 6:e plats i cupen.

Inför nästa säsong ska det framför allt trollas fram fler hästar. Arbetet med det är redan igång. Mer effekt och mer körträning ska hjälpa mig till podiet 2004!

Jag vill passa på att tackar er alla för stödet under säsongen 2003, och hoppas ni är med mig nästa år och upplever resultatet efter den här utvecklingssäsongen med helt nybyggd hoj.

mvh

/ MCR – Mats Clementz Racing
(Bild: 1818)