HMS News

2:a plats och ATM leder ERF

Racerapport ATM Racing, ERF 6-timmars långlopp Falkenberg 2003-09-21
Efter ett allt för långt sommaruppehåll var cirkusen åter igång.

Förarbesättning som tidigare: Thomas Lindsjö, Martin Cruce, Johan Wramfelt samt Kjell Strandberg

Denna gång var även våra livskamrater som inte alltid delar vår uppfattning om vårt missbruk med: Anneli, Andrea, Viveka samt hunden Sally.

Porschen har efter 700 mil på tävlingsbanan endast fått lite översyn, byte av drivaxlar bromsbelägg, morotsolja, torkarblad, filter m.m. Tack, du är inte snabb men oj vad driftsäker du är.

Efter långa diskussioner om hur och när vi skulle köra till Falkenberg, bestämdes avfärd tidig
Söndagsmorgon. Husbil, släp för Porsche, släp för alla hjul bensin verktyg m.m., rena cirkussällskapet.

Falkenberg bjöd på regn på morgonen och detta ställde till lite huvudbry. Vi har ju investerat i regndäck och nu skulle det väljas vilka däck som skulle användas. Vår självutnämnde meteorolog, Johan, kom med nyutskrivna papper från DMI, vilka visade regn på eftermiddagen, men ack så fel han hade.
Vi körde träningen på torrdäck och regnet forsade ner. Elfte träningstid blev resultatet.
Efter ytterligare långa diskussioner beslutades körning på de vanliga däcken, trots att många av våra konkurrenter startade på regndäck. Det visade sig vara rätt beslut, dagens första vinstlott.

Kjell startade som vanligt och var den enda som upptäckte att starten gått och körde rakt igenom fältet till en andra plats. Det tog något varv innan de snabba bilarna kommit om, så även Kjell fick känna på att köra på att köra långt fram i fältet, inte bara Thomas som normalt kör sista passet.

Efter körda nittio minuter utan större problem överlämnades ratten till Johan på plats 10. Johan kör bättre och snabbare för varje tävling, vi är imponerade. Även Johan håll sig på banan under sitt pass utan problem.

När Martin skulle ta över efter Johan uppstod lite panik. Martin hade glömt hjälm och öronsnäcka hemma. Hämta Kjells hjälm och problemet skulle vara löst men väskan med underkläder, overall, och skor var pyts borta. På med Kjells overall och Martin såg ut som en Michelingubbe.
Men det visade sig vara en av konkurrenterna som försökte slå ut vårt team med att lägga in väskan i sin bil. Inget namn men dom kör samma märke, färgen är blå och parkerade i räcket på rakan vilket vi bara kan beklaga.

Thomas tog över ratten när vi låg på 3:e plats och körde även sina nittio minuter utan problem. Men han hade fullt av konkurrenter jagandes i hälarna och den som tryckte på mest var Falkenbergsteamet, Tornado 1. Johan som nu skötte radion försökte med alla medel peppa Thomas.
Resultatet blev en 2:a plats och nu leder vi serien med sex poäng före Penta, dagens andra vinstlott. Den tredje vinstlotten utföll då dragningen om gratis startavgift gick till ATM Teamet.

Grattis till segern PENTA.

Tack till alla deltagare, funktionärer våra egna i teamet med flera.. Ingen glömd.
Speciellt tack till Team Yoggi Yalla för frukosten.

ATM Racing Team / Kjell Strandberg