HMS News

Haggenas-racing 70års jubileum

Efter intensiva nätter i garaget ute i Häggenäs så var Hr Boll åter mycket sugen på att åka runt på Ring Knutstorp. Det är ju trots allt hans hemmabana och som man säger ”bort bra men hemma bäst”. Detta visa sig dock lite senare inte stämma helt korrekt.
På Falkenberg råkade våra ventiler och kolvar vara lite väl kramvänliga. Vi lyckades dock få motorn att snurra inför söndagens tävling.

Söndagens äventyr började med en tidsträning och den började Anders med att köra, sedan skulle Jonas köra andra halvan av träningen. Anders begav sig ut för att känna på banan och finåkte lite de första varven. Varv tre så började han öka lite och det räckte till den femte snabbaste tiden på hela träningen. Efter NGK krönet på det fjärde varvet så tyckte dock Hr Boll att det räckte för nu, sagt och gjort. Resten av träningen så var Anders och Hr Boll fint parkerade vid sidan av banan med en motor som inte ville tända mer.

När vi väl fick hjälp in i depån så började ett febrilt fel sökande. Det visade sig vara ett elfel som vi hittade efter mycket letande, rotande och fixande. Mycket stort tack till JMB:arna som med glädje hjälpte till att få strömstötar i tid och otid.

Det blev Johan som fick äran att ratta Hr Boll det första passet för oss. Han genomförde sitt pass mycket elegant, han satt nog och var sugen på smörgåstårtan som teamet hade ordnat pga att Johan fyllde 30 denna dag.

Än äldre blev vår vise man i teamet John som tog andra passet. 40 år blev han i anslutning till tävlingen. Han tog över ratten från Johan med magen full av smörgåstårta, han nämde något om att det behövdes mer vikt i bilen. Även John körde utan problem trots extra vikten. Än idag lutar bilen till vänster.

Den mycket yngre Anders fick nytt förtroende att ratta Hr Boll under tredje passet. Även för honom flöt allt på bra. Inte samma effektuttag som på träningen men det var en fröjd att köra tyckte han.

Lagom gamle Jonas fick i uppdrag att åka det sista passet och ge oss lite målgångspoäng. Han körde också mycket jämt. Varvtiderna mellan förarna skiljer sig bara med ett par tiondelar, detta till trots att det är ett par äldre män med och åker i teamet.

När det var femton minuter kvar så ropar Jonas in på radion att Hr Boll har fått akutfall av feber. Han kommer in i depån med en rökridå från huven. En defekt remskiva som håller fläktremmarna är det som spökar denna gång. Med hjälp av litervis av Ramlösa lyckas vi få ner tempen och nya remmar på men då är depåutfarten tyvärr stängd.

Så vi lät Hr Boll kyla däcken innan vi lasta honom för färd till rehabilitering på Häggenäs inför finalen på Anderstorp.

Tack till alla teamen som bistod med mekaniker hjälp och utlåning av reservdelar!!

Väl mött på Anderstorp!

Hr Boll med vänner

#17 haggenas-racing

(Evenemang: 2003-10-05 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 2237)