HMS News

Haggenas-racing 7:a i ERF-finalen

Inför årets ERF-säsong införskaffade Haggenas Racing en ny värsting-räcer, Hr Boll. Vi har här på Hyllinge MS webbsajt fått följa teamets äventyr under säsongen. Här kommer racerapporten från finalen på Anderstorp.haggenas-racing – Anderstorp 18/10 2003

Efter ytterligare två veckor av intensivvård av Hr Boll så var vi åter redo att åka runt Anderstorp för finalen i ERF.

Teamet åkte upp på fredags aftonen och yra runt i småländska skogen innan vi hittade huset som vi hade hyrt tillsammans med JMB-Racing. Mycket intressant upplevelse att dela hus med detta team.

Lördagsmorgonen startade med en smärtfri besiktning av Hr Boll och sen bar det iväg på tidsträning. John började köra, tyckte bilen gick mycket bra med alla de nya delarna som vi hade monterat på bilen efter senaste besöket på Knutstorp. Jonas tog över på träningen men ropade in att det lät konstigt från Hr Boll. Han kom in och vi lyfte upp bilen för närmre kontroll. Ett lager till kardanen hade gått i bitar, så vi skickade ViktoriaExpress till närmsta reservdelsbutik för att inhandla ett nytt.

Trots tokmekande så kom vi inte med på starten, vi hade femte snabbaste starttiden men vad hjälpte det?

Det var Anders som skulle köra första passet, han satt fastspänd i bilen innan den var nere från domkraften. Iväg snabbt som bara en groda kan och ut på bana precis i tid för att hänga på ledareklungan. Dock med kalla däck så efter ett par väldigt breda kurvor så fick han släppa av lite innan det gick att åka på igen.
Dock inget gott som inte har något ont med sig. Vår nya tändning skapade för mycket buller så vi blev inkallade i depå för att åtgärda detta. Där tappade vi ytterligare ett varv till övriga fältet. Resten av passet flöt på bra med lite gas och hög växel förbi personalen som ibland stod med sin lilla decibelmätare och filosoferade.

Efter ett mycket bra tankstopp med förarebyte så var det Johans tur att styra Hr Boll runt Anderstorp. Johan genomförde sitt pass mycket bra, och när det var dags för Johan att lämna över till John så var resten av teamet redo i tankdepån för ännu ett kombinerat stopp.

Plötsligt såg vi att Team Defems Fiat kom rullande in mot depån med eld i baken. Det brann precis bakom kupén på deras fina bil. Anderstorp hade av någon anledning sin ”brandbil” på startrakan och inte i tankdepån där kubikmeter med bensin förvarades. Inte heller fanns det någon kompetent brandpersonal från Anderstorp utplacerad i närheten. Intressant planering, om det överhuvudtaget fanns någon? Anders sprang dock ut på depåinfarten och mötte upp Defem och började släcka elden. Efter att ha badat bilen med skum så var faran över och föraren var säkert ute ur bilen. Då dök Anderstorps ”brandbil” upp och kolla lite.

Även förarebytet mellan Johan och John funkade alldeles utmärkt. Övning ger färdighet som det heter. John rattade som aldrig för och presterade mycket bra tider under sitt körpass. Hr Boll var fortfarande i en bit.

Sista passet så tog Jonas över från John. När det var en halvtimme kvar så kunde man börja titta på ställningen i tävlingen, vi var mot slutet på en fjärde plats. När depåutfarten stängde och vi fortfarande låg på en fjärde plats så började hoppet om en bra placering öka. Men sådan tur skulle vi inte få lov att ha, Hr Boll rullade i mål på väldigt lite gas efter att gasreglaget hade havererat. Vi slutade dock på en sjunde plats.

Efter denna säsong med Hr Boll så har vi blivit utsatta för väldigt hårda prövningar och tålamodskrävande nätter i garaget på Häggenäs. Måste dock säga att tack vare att det är så fantastiskt kul att åk med Hr Boll så har vi haft väldigt stort tålamod.

Han kommer nu att åka på en lång vintersemester till Långtinigaraget, för att återkomma till nästa säsong av ERF.

Stort tack till alla team och personal som har gjort ERF till vad det är idag och hoppas att vi ses igen nästa år ute på banorna!

Full gas!

Anders, Jonas, Johan, John och Hr Boll tackar för denna säsong.

#17 haggenas-racing