HMS News

Ingen skåning i STCC

Med stor bestörtning tar vi del av nyheterna om att ingen skåning återfinns i årets upplaga av svensk racing’s kungaklass STCC.
Calle Rosenblad, Lund, kommer att tävla i Europa i ETCC, har inte råd att köra STCC också, utan fler sponsorer. I sista stund hoppar SEAT av STCC och därmed står Hyllinge MS Johan Stureson, Kristianstad, utan plats. Johan kommer att leta efter en sits i STCC, men det är sent, och snart börjar säsongen, så det är ingen lätt uppgift.

Samtidigt meddelar STCC AB idag ett nytt samarbetsavtal med TV3/Viasat som kommer att ge kraftigt utökade sändningstider och bättre tittarsiffror.

Daniel Ivarsson

Micke Olsson

Med en bra uppbackning av samarbetspartners och sponsorer kan det fixa sig både för Calle och Johan. Kom igen nu, alla skånska företag. Ni missar alltså chansen att utnyttja dessa båda skånska topp-förare i er profilering och marknadsföring?

Som tur är så finns det fler skåningar i STCC-cirkusen. Daniel Ivarsson, Ängelholm, kör sitt andra år i SM Formel Ford Zetec, nu med en ny konkurrenskraftig bil. Micke Olsson, en annan ung talang, från Klippan, fortsätter i SM Formel Ford även i år. Micke är just nu lite hemlighetsfull för vilket team han skall köra för, men lovar att återkomma snart om det.

Tobias Augustsson, Hyllinge MS, som i vintras var över och testade i Formel Ford för Van Diemen, har fått en sits i Formel Renault. I samma klass kommer också Max Nilsson, Osby, att köra.

Fjolårets Camaro Cup vinnare på Knutstorp, PeO Norén från Båstad, jobbar för att köra nya klassen Porsche Challenge.

I motorcyklarnas Veidec Trophy kommer självklart Stefan Folkesson Kristianstad till start. Stefan är bättre förberedd än någonsin, satsar på att vinna hela serien med fabriksstöd från Honda.

Premiär för årets STCC-cirkus blir i år i just Skåne, på Ring Knutstorp den 1-2 Maj.

/ Mikael Persson

AktuellMotorsport.se

Uppdatering !

Dagen efter att denna artikel publicerades, offentliggjordes att Hyllinge MS föraren Peo Norén, Båstad, kör BMW i årets STCC! Mer info

(Bild: 2146)