HMS News

Lyckad testdag på Snetterton!

Daniel Ivarsson har haft en testdag på Snetterton.-’Nu har teamet ”bara” 60 mil kvar innan de beträder svensk mark och efter ca 400 mil så borde man vara mer trött; men efter ett lyckat besök i England så känns allt väldigt lätt’, säger Daniel Ivarsson!

Teamet har nu levererat den gamla bilen, en Van Diemen RF96, till ett franskt racingteam som ska tävla med den i en sydfransk serie. Därefter fortsatte teamet till England för att sova ut inför deras första möte med det brittiska teamet Ray Sport.

På onsdagen (10 mars) hämtades teamets ingenjör Charles Wessman på Londons flygplats och efter många små och stora vägar nådde de Ray Sport och deras verkstad.

– ’Vi blev hjärtligt mottagna och vi kände att vi hade kommit rätt’, säger teamchefen Kjell Ivarsson.

Bilen var precis vad man hade förväntat sig och Daniel kände direkt att bilen passade honom perfekt. Efter en genomgång av bilen gjordes en seat fitting för att allt skulle vara klart inför morgondagens test på Snetterton.

Teamets förhoppningar om sol och 10 plusgrader uppfylldes inte; istället var det tre grader och snöblandat regn. Väl framme på banan gjordes bilen klar och det var bara för Daniel att hoppa i och köra iväg.

– ’Banan var hal som såpa och jag snurrade redan på första varvet. Jag kände att bilen har enormt mycket ”power”: när jag gav full gas ute på raksträckan kände jag hur bilen började spinna loss trots att jag var uppe i hög hastighet’, berättar Daniel.

Från vänster: Bert Ray, Gavin Ray, John Sheehy, Charles Wessman också Daniel i sittbrunnen såklart.

Efter det första körpasset fick Daniel mycket körtips av Bert Ray och teamets ingenjörer och redan nästa pass sjönk tiderna markant. Under lunchuppehållet började solen visa sig och banan torkade upp, och lagom till det tredje passet gick Daniel ut på slicks (omönstrade däck) och tiderna fortsatte neråt.

– ’Vädret var lite lurigt, för på ena sidan banan sken solen och fästet var bra, men på andra sidan var det hagel och snöblandat regn’, säger Daniel.

Efter halva sista passet tvingades Daniel gå in i depå för att man skulle hinna lasta bilen och hinna i tid till färjan i Harwich.

Teamägaren Bert Ray och de andra på Ray Sport var väldigt nöjda med Daniels insats, och Daniel var jättenöjd med den nya bilen.

– ’Om man jämför med den gamla bilen så är det ungefär som att jämföra en buss och en sportbil. Min nya Ray-bil är mycket styvare och reagerar på minsta begäran vilket gör att den känns som en riktig racingbil’.

Även teamets ingenjör Charles Wessman var nöjd med dagen:

– ’Daniel gjorde precis det han skulle göra: tog sig runt banan utan att åka av, gav feedback på de ändringar vi gjorde och förbättrade sin körning hela tiden. Bra varvtider var inget som var särskilt högt prioriterat, men med tanke på vädret och att Daniel inte kört sedan i september förra året, vill jag säga att han överträffade förväntningarna. Vi har fått en bra början på året!’

Källa: www.daniel-ivarsson.com
(Bild: 2324)