HMS News

Micke Ohlsson tävlar för HMS!

Micke Ohlsson, som kör Formel Ford Z kommer att tävla för Hyllinge Motorsällskap under säsongen 2004! Vi hälsar honom välkommen och önskar samtidigt lycka till!Här kommer en första pressrelease från Micke Ohlsson Motorsport:

Micke Ohlsson Motorsport, en stor svensk ungdomssatning!

Efter vinsten i Nordiska Mästerskapen i go-kart 2002, klass ICA, bestämde sig Micke Ohlsson från Klippan för att testa på det där med ’racing’. För Micke var klassen ganska given. Det skulle vara Formel Ford. Efter några samtal till Performance/Stig Blomquist formelfordteam så var testdagen inbokad. Efter testen fick Micke mersmak. Några månader senare var en bil inhandlad från just Performance/Stig Blomquist.

Säsongen 2003 blev en privat lågbudgetsatsning, ett läroår, men med goda prestationer. Efter halva säsongen var Micke bäste nykomling, på fjärde plats i mästerskapet, efter att ha stått på pallen både i Karlskoga (3:a) och Knutstorp (2:a). Så såg det ut enda till finalen på Mantorp. Utgångsläget såg bra ut efter tidskvalet. Tredje plats på tidskvalet var en succé med tanke på att vi inte hade mer än 0,4 sek fram till ettan, Sebastian Hohental. Ett bra resultat med tanke på att det var vått underlag på en relativt lång bana.

Tyvärr grusades planerna när Micke och två andra förare halkade av banan på en oljefläck från Camaro Cup-finalen.

’Just då var det svårt att ens försöka titta åt en ’räcerbil’. Man ville bara försvinna bort från banan, bort från motorsporten…’

Det tog visserligen inte så långt tid för Micke att komma över motgången. Två månader senare förde vi seriösa diskussioner med Dick Jönsson om att köpa den bilen som Nicke Petersson dominerade Formel Ford med -02. Och så blev det tillsist också. Vid det stadiet hittade vi också en förare till den andra bilen, Per Staaf jr. Per, som nyss fyllt 17, har precis som Micke, tävlat i karting. Det märktes tydligt när han testade på Anderstorp på senhösten. Han gjorde stora framsteg under dagen och sen var det inte mycket prat om vad Staf skulle satsa på nästa år, givetvis Formel Ford.

Strax efter jul köpte teamet också Henrik Roos fd. racetrailer.

’Vi gillar att ha ordning och reda runt omkring oss. Därför kändes det rätt att investera i en professionell logistik- och cateringenhet. Dels ger det oss möjlighet att ha två bilar till, under teamets båda tält, samtidigt som det ger oss större möjlighet att ta emot gäster.’

Det alltså Micke och Per som kommer att köra för Micke Ohlsson Motorsport, medan ytterligare två förare kommer stå inhyrda under racehelgerna. En av dom är Daniel Ivarsson, 17 år, från Hjärnarp, Skåne. Det diskuteras fortfarande med flertalet förare, men ingenting är ännu klart. Detta innebär att Micke Ohlsson Motorsport blir ett av Sveriges kanske största racingteam, i alla fall inom kategorin formelbilsracing, samtidigt som det är en av Sveriges största ungdomssatsningar…

Utöver STCC-tävlingarna, kommer teamet att köra hela Nordiska Mästerskapen. Det blir totalt nio tävlingar, varav två i Finland och två i Danmark.

(Bild: 1769)