HMS News

Stureson i STCC!

Efter att Seat hoppade av STCC den 25 februari har ett jättearbete gjorts på kort tid. Idag släpptes nyheten om att Johan Sturesson drar igång eget STCC team med nytt bilmärke i STCC, Peugeot!Teamet blir baserat hemma i Knislinge utanför Kristianstad, med Ring Knutstorp som hemmabana. Familjen Sturesson har drivet eget team i tjugo år med erfarenhet från EM, VM, DTM, formelbilar etc så erfarenheten finns. Satsningen stöds av Peugeot Engineering i Danmark som har dominerat DTC ett par år.

På torsdag i nästa vecka har Peugeot hyrt Ring Knutstorp, då får Johan testa en liknande bil för första gången. Vid STCC premiären lånar man Jan Magnussen’s nybyggda ETCC-bil, därefter kommer man att få tillgång till Magnussen’s nuvarande 3-dörrars Peugeot 307 för resten av säsongen.

Vi önskar Johan och hela det nya teamet lycka till!

/ Mikael Persson

aktuellmotorsport.se

Inga bilder på Johan i Peugeot än, istället visar vi en

annan skåning, Jens Edman i en liknande bil på Knutstorp 2003.

(Bild: 2279)