HMS News

Rapport från Daniel Ivarsson

Daniel Ivarsson har bidragit med en rapport från hans försäsongstester.Första officiella testdagen i Sverige var på Karlskoga (Gelleråsen) den 12 april. Testdagen flöt på riktigt bra och många Formel Ford-åkare fanns på plats. Under sista passet slog Daniel till och var näst snabbast efter teamkamraten Mikael Ohlsson. Så här kommenterar Daniel dagen:

-’Detta var en av de mest lärorika testdagarna jag har kört. Alx Danielsson (bilens förra förare) var på plats och hjälpte mig med en massa körtips. I år kommer det bli stenhårt, till Karlskoga testdagen kom många snabba förare med nya bilar, jag ser året som en utmaning!’

Dagen efter testdagen på Karlskoga var det dags att köra med skolan på Mantorp Park, och under dagen tränade Daniel mycket starter samt nedväxlingar.

Den 16 april begav sig teamet till Karlskoga för att köra ytterligare en testdag, men dagen blev problemfylld även om potentialen finns, det var en sak teamet fick bevis på. Första passet var det problem med gasreglaget och Daniel fick avbryta efter halva passet medan andra passet gick problemfritt och trots att däcken var slitna var Daniel snabbast på banan. Pass 3 sjönk tiderna rejält men efter några varv gick en drivaxel av och teamet hade inga i reserv, så det var bara att packa och åka hem.

På måndagen den 19/4 var teamet och körde på Ring Knutstorp, skolan hade hyrt banan hela dagen för att ge eleverna ett försprång inför premiären som går just på Ring Knutstorp. Dagen gick mycket bra och tiderna sjönk allt eftersom Daniel kom in i körningen.

-’Dagen flöt på bra och jag fick mycket körtips av min tränare, Björn ”Nalle” Johansson. Charles gjorde sitt jobb på ett elegant sätt som vanligt’, säger Daniel.

Källa:www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 2324)