HMS News

Sturesson trea!

Då var årets första STCC och årets första tävling för Hyllinge MS avklarad. Helgen förflöt förhållandevis lugnt och någon ringrostighet efter vintern märktes inte!Dagens första race var de supersnabba Superkartarna. Det gick undan även idag, snabbaste varvtid satte Thomas Johansson på 00:59:082. Tyvärr tvingades Thomas bryta loppet. Vann racet gjorde Tomas Westerlund före gårdagens vinnare Poul V Petersen och trean Bengt Albertsson.

I Veidec Trophy vann Jimmy Lindström före Christer ’Cralle’ Lindholm och Stefan Folkesson. Bästa varvtiden hade ’Cralle’ (01:00.912).

I STCC var det nykomlingen Robert Dahlgren som tog hem segern i Prefinal-racet.
Han startade från pole position och lyckades hålla undan hela racet. Richard Göransson och Janne ’Flash’ Nilsson fightades både länge och väl, men den unge fick ge sig för den gamle rutinerade, årets första andraplaceringen gick till Flashen.
Vår Hyllingeförare Johan Sturesson lyckades förvånansvärt bra i sin nya bil och tog en hedrande femteplats. Peo Norén, ytterliggare en av våra duktiga HMS:are, vann STCC-Challenge och tog en elfteplats totalt!

Porsche Carrera Cup hade ett tunt startfält med bara sju bilar. Av dessa kom sex i mål, Jonas Nystedt tvingades bryta, och vann gjorde Niklas Karlsson före Fredrik Ros och Robin Rudholm.

I S60 Challenge andra race för helgen stod Daniel Haglöf som segrare. På andra plats i detta heat hittade vi Jimmy Johansson följd av Marcus Ekström.

Den förre alpina stjärnan Tomas Fogdö tävlade i Radical och placerade sig på en tolfte plats idag. Vann gjorde Jörgen Petersson med David Björk på andra och Anders Gustavsson på tredje.

Finalracet i STCC var Göransson från start till mål, han tog sig tidigt upp i ledning och sedan drygade han bara ut försprånget och var aldrig hotad. Flash verkar ha prenumererat på andraplatsen, för han tog denna även i det här racet. På tredjeplats kom Johan Sturesson, Hyllinge MS!Tredjeplatsen blev hans sedan Fredrik Ekblom fått tidstillägg.

Det sista racet för dagen var andra Formel Ford Zetec loppet. Här hade vi två av våra ungdomstalanger på startplattan, Daniel Ivarsson och Micke Ohlsson. Vann racet gjorde Aki Sandberg (Finland) för ytterliggare två finländare, Niemelä och Annala. Daniel Ivarsson knep en sjätteplats och sa efter racet att han hade tagit femteplatsen om det bara hade varit ett varv till att köra. Han hade farten i bilen och verkade nöjd efter helgen. Micke Ohlsson tvingades tyvärr bryta dagens race.

(Evenemang: 2004-05-01–2004-05-02 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2391)