HMS News

Racerapport från Daniel Ivarsson!

Den 1-2 maj gick säsongstarten för Formel Ford Zetec på Ring Knutstorp, efter många mindre problem gick det bättre och bättre för Daniel Ivarsson och hans team.Den 29 april körde teamet en heldags testdag på Ring Knutstorp, till en början var Daniel snabbast på banan men sen möttes teamet av lite problem som gjorde att de inte kunde hålla de tempo de önskade.

Den 1 maj var det dags för kvalet tidigt på lördags morgonen, hela 22 förare hade kommit till tävlingen och de flesta i mycket snabba och nya bilar. Kvalet gick dåligt trots att Daniel förbättrade sin tid med 1 sekund jämfört med torsdagens träningstider, han placerade sig på en 10:e plats.

På eftermiddagen var det dags för det första racet och Daniel fick en bra start från sin 10:e startruta och tog en placering, i mål kom Daniel på en 8:e plats av de 22 deltagarna:

– ’Jag är absolut inte nöjd med första racet vi hade problem med inställningarna och jag vet att jag hör hemma i den absoluta toppen’, säger Daniel besviket men tillägger att teamets ingenjör Charles Wessman har gjort ett fantastigt bra jobb med bilen och att vi avancerar framåt.

På söndagen den 2 maj hade teamet bjudit in ett 50-tal VIP gäster och hela 13 000 åskådade hade kommit till Ring Knutstorp. Det var soligt, 25 grader varmt och på eftermiddagen var det dags för helgens andra race. Starten gick, Daniel tappade två placeringar men kom igen, avancerade genom fältet och slogs om 5:e plats när målflaggan föll.

– ’Kort sagt så kan man säga att jag hade bra tempo men skulle behövt några varv till, jag är inte nöjd med en 6:e plats för jag vet att det kan gå snabbare’, säger Daniel och fortsätter:

– ’Picko Troberg och resten av teamet var nöjd med min insats och slutligen vill jag tacka dem alla för deras engagemang!

Med Vänliga Hälsningar:

Daniel Ivarsson Racing

www.daniel-ivarsson.com

(Evenemang: 2004-05-01–2004-05-02 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2384)