HMS News

Racerapport från Hr Boll!

ERF-premiären, denna säsong på Falkenberg. Vi var laddade som aldrig förr, Hr Boll hade haft en god vinter på behandlingshemmet och förarna hade spenderat iallafall lite tid med att trimma kroppen.Anders och mekaniker Daniel åkte upp på fredagsaftonen för att åka lite på träningen. Lite besiktning och sen ut och känna på banan lite. Allt rulla på bra tills mekanikern tyckte det såg lite blått ut från baken på groden. In i depån fort som attan, kolla genom huven och såg att en anslutningen till en tryckgivare hade sprungit läck. Tur att vi såg det annars hade kanske det blivit för varmt i nosen på grodan.

En ny tryckgivare stressande vi fram på lokale bildelsbutiken kvart i nio på lördagsmorgonen. Vill tacka alla som hjälpte till med letande efter en bra lösning. Tack Tornado för guideturen till er hemliga verkstad, mycket intressant upplevelse!!

Lördagens träning tog Johan hand om, kände på bilen för första gången och han måste ha gillat den för vi fick fjärde tid till starten.

Första passet körde Anders och det fungerade bra, Hr Boll blev dock lite varm i blodet så vi fick dra ner lite på tempot. Det gick att hålla ett bra tempo utan större ansträngning så både han och Hr Boll var nöjda så länge tempen var nere.

Bytet till Johan gick mycket bra och han kallades in till depån vid safecar och bara skratta. Kul ska det vara och det tycker vi verkligen!!!

John klarade galant av att kasta Johan ur bilen för att fortsätta grodans framtåg genom fältet. Dock var han inte lika munter när han kallar in till depån för att meddela att han testar en parkeringsficka på baksidan av banan. Det visade sig vara en lite vajer för justering av gasen som hade givit vika. Vi gjorde en snabb montering och kastade ut John igen på banan. Vi hade tappat full gas och placeringar så vi tog in honom igen och gav honom full gas. När vi ej hade någon placering att köra för så ska det iallafall vara roligt att köra!

John hoppa ur bilen för att ge Jonas plats i stolen för det sista körpasset. Bilen gick bra och Jonas gasa. Hr Boll med Jonas bakom ratten tillsammans med Penta gav oss en underhållande stund när de gasade för allt vad kjoltygen höllt!!! Kul körning!

Vi slutade på en 11:e plats vilket vi är nöjda med och vi har redan börjat slita i grodan för att vara redo för nästa race.

Tack till alla hjälpsamma racetokiga människor som gör ERF:en rolig!

Hr Boll vid pennan tackar för detta race!

Haggenas racing
(Bild: 2379)