HMS News

Jenna Brorsson i Carrera Cup

Porsche Center Karlstad sätter en den första tjejen bakom i Carrera Cup Scandinavia vid helgens på Mantorp. Lika överraskande som glädjande visar det sig att den nya föraren var Jenna Brorsson, dotter till legendariske Tommy Brorsson.
Jenna som hittills uteslutande kört historiska bilar har stolta familjetraditioner att försvara, pappa Tommy vann sitt första EM 1972 och dominerade den historiska scenen totalt på 90-talet med inte mindre än fem EM-titlar samtliga med Lotus.
Att steget är ganska stort till Carrera Cup är klart, med det är inte något som skrämmer Jenna.

– Kul att prova på en modern racerbil, ABS och andra tekniska hjälpmedel gör att bilen är förhållandevis lätt att köra men trots det skulle man behöva en hel del träning för att komma i kapp de som tävlat hela säsongen, säger Jenna.

Carrera Cup har utvecklat sig till en mycket tuff serie och samtliga förare i startfältet ligger normalt inom en sekund och det på tider som klart underskrider STCC´s.

Brorsson är inte den enda nykomlingen i startfältet kommande helg, Jens Edman och Magnus Wallinder kommer också att köra årets Porsche GT3 Cup för första gången.

Jenna Brorsson, som till vardags arbetar som restaurangchef på McDonald´s i Helsingborg, ser tävlingen på Mantorp som ett första försök att se hur långt talangen räcker i professionella sammanhang. Går allt bra får vi säkert se mer av Jenna…

Källa: STCC

www.stcc.se

(Bild: 1455)