HMS News

Johan gjorde en dubbelmacka!

2 x 2:a på Mantorp i ny(gammal) bil. Utmanade Rydell om segern i sista kurvan, men fick släppa, efter lite fransk gräsklippning. Vad skall man säga om Johan…mer än: ’Suverän körning’.Sista STCC-racet på Mantorp Park blev en thriller där valet stod mellan regn-däck och slicks. Hyllinge MS Johan Sturesson satte slicks på sin för dagen nya bil. Efter årets största hjulspinn i den blöta starten, så låg Johan en bra bit ned i fältet. Framför sig hade han massor med regndäcks försedda konkurrenter. Men när asfalten torkade upp i slutet av racet så gick det fruktansvärt fort.

Johan och Tommy Rustad satte om vartannat snabbaste varvtid. I en fräck manöver tog sig Johan förbi Rustad och hade därefter snabbt tätkänning på ledande Rydell. I sista kurvan var Johan och Richard bredvid varandra, men Richard drog det längsta strået.

Johan kunde med sina båda andraplatser ta med sig 24 friska STCC-poäng hem till Knislinge. GRATTIS!

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 2477)