HMS News

Daniels uppkörning

Hyllinge MS föraren Daniel Ivarsson gjorde ett bra race på Falkenbergs-banan under Lördagen. Efter en startposition bak i fältet körde han upp sig och gick i mål på åttonde plats.Det regniga kvalet blev misslyckat. Daniel bestämde sig för att köra taktiskt, ta det lugnt de inledande varven, hoppas på att regnet skulle avta, och ge fullt på kvalets sista fem varv.

Men när det var dags att sätta planen i verket, och göra de där snabba varven, inträffade en krasch på banan med gulflagg som följd. Några snabba tider blev det inte. Daniels tidigare varvtider räckte till 13:e startrutan, med kompisen Micke Ohlsson från Klippan precis framför sig. De hade båda samma kval-taktik.
Daniel Ivarsson diskuterar setup med sin race-engineer Charles Wessman.

I racet blev det kalabalik i första kurvan, som vanligt i Formel Ford. När röken, eller rättare sagt vatten-dimman, hade lagt sig stod Tim Lindborg kvar i sandfållan. Daniel och Micke hade redan då klättrat några placeringar. Omstarten blev något lugnare, även om Richard Hansson tjuvade, men alla klarade sig igenom kurva ett.

Både Micke och Daniel körde mycket bra, kunde plocka några placeringar till, och slutade på 7:e respektive 8:e plats. Det ger bättre startpositioner inför söndagens race, då det förhoppingsvis blir torrare väderförhållande.

Finländaren Markus Niemelä vann racet, före Christopher Frohm och Juho Annala. Både dagens race, samt det i morgon, ingår i SM och NM.

Text/bild: Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 2535)