HMS News

Peggen vann på Falkenberg

Efter det första inhoppet i nya Porsche Carrera Cup vid STCC premiären på Ring Knutstorp i våras fick Peggen Andersson stå ut med en del tråkningar från omgivningen.Men vid dagens race på hemmabanan Falkenberg visade han var skåpet skall stå. Först satte han snabbaste tid på träningen. Sedan tog han ledningen i starten från sin Pole Position. Till en början var han hårt uppvaktad bakifrån, men efter ett par varv hade han skaffat sig en behaglig lucka till bakomvarande, och kunde ohotad ta sin första Porsche seger.

Egentligen har Peggen övergett bilåkandet till förmån för sitt nya glasskafé i Skrea Strand utanför Falkenberg. Men nu är frågan om vi inte får se den temperamentsfulle Hallänningen i fler Carrera Cup race. Det är lätt att få blodad tand när det går så här bra.

Notera texten på nedre delen av dörren… här har vi en stolt medlem av Falkenbergs Motorklubb.

Text/bild: Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se