HMS News

Jenna imponerar i Porsche

En trevlig överraskning i helgens STCC race på Falkenbergs-banan var att Hyllinge MS föraren Jenna Brorsson åter fanns på plats i Porsche Carrera Cup. Förra tävlingens gästspel har blivit förlängt!
Skillnaden mellan den Lotus Cortina som Jenna normalt rattar i Historisk racing och Porschen är enorm. Men Jenna visade att hon börjar hantera alla hästkrafterna riktigt bra.

I första racet på lördagen hade hon länge en batalj med rutinerade Niklas Lovén. Men hon fick ge sig i slutskedet när däcken började ta slut, och gick i mål på 9:e plats.

De som var före henne i resultat-listan var inte precis några duvungar, en tidigare Formel 1 förare, Stefan ’Lill-Lövis’ Johansson, och ett gäng rutinerade STCC-förare.

Även i söndagens final-race fajtades Jenna med Niklas Lovén, och ordningen i mål var den samma, men denna gång slutade
Jenna på en fin 7:e plats.

Jenna är lite hemlighetsfull om det blir en fortsättning i Carrera Cup. Nu när det finns en kvinnlig talang, som kan utmana killarna, borde sponsorerna stå i kö. Detta är en chans som vilken marknadsförare som helst skulle gotta sig åt. Nu när Jenna börjar bli varm i kläderna skulle det vara synd om inte det löser sig, så att
vi får se henne i de återstående racen i Porsche Carrera Cup.

Text/bild: Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se
(Bild: 2533)