HMS News

Racerapport Daniel Ivarsson!

STCC-cirkusen drog vidare och här kommer rapporten från Falkenberg!I helgen körde Daniel Ivarsson sin femte och sjätte deltävling, det började med ett minst sagt dåligt kval i det blöta vädret och slutade med en rejäl vattenplaning!

Den 2 juli var teamet DIR på Falkenberg för att köra den fria träning vilket inte gick speciellt bra. På kvällen var föraren, Daniel, hos sin sponsor (Gokarhallen i Halmstad) för att delta i ett gokarrace med STCC och Veidec förarna. Tävlingen var ett ”media jippo” och bland annat TV3 var på plats. I första heatet körde Daniel upp sig till en tredje plats och jagade STCC föraren Robert Dahlgren och strax efter honom var Richard Göransson som också kör STCC. I andra heatet tappade Daniel många placeringar efter en krock med Richard och fick starta i c-finalen där det blev minst sagt mycket krockar! TV3 kommer sända från tävlingen på Gokarthallen onsdagen den 7/7 missa inte det!

På lördagen var det dags för kvalet och luften var fylld av regn, så här berättar Daniel:

-’Jag valde helt fel strategi, jag tänkte köra de första 20 minuterna och värma däck och vänta på att banan skulle torkade upp för att sen gå ut och köra fullt de sista fem minuterna. Problemet var att när jag gick ut ur depån blev det safety-car och kvalet fick avbrytas!’

Daniel kom näst sist, dvs på en 14:e plats av de 15 deltagarna. På lördags eftermiddagen kördes race 1 och Daniel körde upp sig från en 14:e plats till en 8:e.

-’Race 1 var som en revange från kvalet, att köra om på Falkenberg är extremt svårt så jag är nöjd med min 8:e plats’, säger Daniel.

På söndagen var det också väldigt regnigt och på förmiddagen kördes race 2;

-’Jag gjorde en kanon start och tog en placering på yttern, sen var jag kvar på 7:e platsen ett par varv därefter tog jag ännu en placering. Jag jagade de två framförvarande och tog in väldigt mycket, när jag var kommit ifatt blev det safety car, nu låg jag 6:a. Regnet öste ner och i varje kurva vattenplanade bilen, i en fullfarts höger tog det stop. Jag kom med två hjul i en vattenpöl, bilen vattenplanade och gick rakt fram ut i sandfållan. Jag blev därmed 12:a av 15, jag försår inte varför inte loppet avbröts tidigare! Jag vill också passa på att ge ett stor tack till alla i teamet’, säger Daniel.

I race 2 var det inte bara Daniel som snurrade under safety-car för det gjorde dessutom två till och det ända rätta hade varit att avbryta loppet för det går inte att köra med en formelbil då banan är mer likt en insjön än en racingbana! Sådan tur är räknar man bort ett race i samandraget, så SM titlen är fortfarande inom räckhåll!

(Bild: 2535)