HMS News

Massiv insats av Hyllinge MS Rescue

Det hände efter dagens sista race, DTC-förarna stod på prispallen och sprutade Pommac på åskådarskaran under pressläktaren. Intill stod DTC-bilar i Parc Fermé, bla vinnaren i DTC privatförare-klassen Jørgen Weinreich’s gula bil.Plötsligt upptäckte någon att all bensin i Jørgen’s bil rann ut i bandepån. Det var en läcka på bensintanken, men det brann inte. Det var dock en farlig situation, en liten gnista i bensinångorna, kunde lätt ha orsakat en stor brand bland alla människor och bilar.

Eftersom hela Hyllinge MS Rescue var samlade strax intill, för genomgång av dagen, så blev det fullt pådrag.

Förare, team-medlemmar och publik såg förvånat när större delen av HMS Rescue ryckte ut, både till fots, och med räddningsbilar. Några sanerade utsläppet, med andra placerade sig i ring runt Jørgen’s bil, med hand-brandsläckare. Räddningsbil stod redo med större släckningsutrustning. Till och med Hyllinge MS säkerhetschef deltog i insatsen (med vit skjorta och slips).

Sällan har väl en sådan stor Rescue-styrka setts på Ring Knutstorp kring en tävlingsbil (som dessutom inte hade varit inblandad i någon krasch). Jørgen’s teammedlemmar såg nästan skärrade ut över uppståndelsen.

Det var inte vår mening att göra er oroliga, vi tycker
bara det är trevligt med DTC, och vi vill gärna se alla

DTC-bilarna tillbaka på Ring Knutstorp nästa år!

(Evenemang: 2004-07-16–2004-07-18 STCC & SM Banracing)
(Bild: 2592)