HMS News

STCC-helgen är över!

Då var STCC på Ring Knutstorp över för det här året. Det blev en variationernas helg, åtminstone om man ser till vädret!Undertecknad befann sig dagen till ära utplacerad med en kommunikationsradio i ena handen och en flagga i andra handen. Och jag kan intyga att vädret såg allt annat än upplyftande ut. Jag hade dessutom gårdagens solsken i starkt minne, och om jag mot all förmodan skulle ha glömt bort det fanns alltid mina rödbrända axlar där för att påminna mig!

Men söndagsmorgonen började vått, det var vått under STCC:s test, det fortsatte att komma skurar. Men så helt plötsligt klarnade det upp, och vattnet började köras bort från banan. Så när Veidec Trophy hojarna kom på banan var åtminstone idealspåret hyfsat torrt.

Efter diverse uppvärmningar och kvalificeringar, började dagens första race; Formel Renault race 2 och 3. I det deltog Tobias Augustsson, Hyllinge MS. Tobbe har, som tidigare berättats, kört Formel Ford med stor framgång förut. I dagens race ville det sig tyvärr inte riktigt. Jag blev själv vittne till hur Tobbe snurrade runt efter ’hårnålskurvan’ och därmed tappade flertalet placeringar. Under race två lyckades han emellertid ta sig i mål, men race 3 tvingades han bryta.

Hyllinge MS framgångar från igår höll sig även idag! Micke Ohlsson, som gjorde ett inhopp i Radical-serien, stod igår på tredjeplatsen. Tydligen fick han blodad tand och tyckte att det var lika bra att vinna ett race om man ska ställa upp, för det var precis vad han gjorde, han fick ställa sig överst på pallen!

Eftersom HMS är Sveriges bästa motorklubb (eller hur?), så syns det naturligtvis även på våra förare. Micke var inte den enda som fick smaka på pokalernas sötma, även Roger Björk rattade sin Ferrrari till pallplats, närmare bestämt som tredjepristagare.

I klassen som givit namn åt hela cirkusen, STCC, tävlar vår egen Johan Stureson. Han var blixtsnabb under kvalet och knep åt sig pole position inför första racet, den så kallade pre-final. I detta knep han åt sig en andraplats. I finalen placerade han sig sedan som femma. Detta innebär att Johan har 23 nya poäng i bagaget på resan mot en total pallplats. Enligt uppgift är han nu endast 16 (!) poäng ifrån denna, och vi hejar naturligtvis lite extra på Johan inför resterande race!

/Emma Holmgren

(Evenemang: 2004-07-16–2004-07-18 STCC & SM Banracing)
(Bild: 2582)