HMS News

Ivarsson byter till radikalt åk!

Under finalhelgen på Mantorp kommer vi få titta efter Daniel Ivarsson i ett annorlunda (för honom) åk. Han kommer att ställa upp i Radical!Efter ännu ett misslyckande för teamet ”kastade de in handduken” för att låta Daniel köra ett inhopp i Radical på STCC finalen på Mantorp Park den 18-19 september!

Den 13 augusti körde Daniel en testdag inför SM finalen på Karlskoga Motorstadium, redan första passet började motorn krångla. Innan testdagen hade all elektronik varit i England och blivit ”renoverad”, motorn hade varit nere i dess minsta beståndsdelar och chassiet kontrollerat men trotts detta ville motorn inte fungera.

– ’Jag blev så trött på allt strul och alla problem så jag tog kontakt med ett Radical team och bestämde mig för att strunta i Formel Ford tävlingen på Karlskoga och istället köra Radical på STCC finalen.’

Radical är seriens populäraste supportklass och kommer på Mantorp ha ett startfällt på runt 30 bilar! En Radical är en sportvagn med en motorcykel motor på 1300cc, bilarna ha en fruktanstvärt kompression och en downforce (den kraften som skapas av vingarna då bilen trycks ner mot asfalten) som heter duga. Så här kommenterar Daniel det som komma skall:

– ’Det ska bli väldigt kul att köra Radical, jag hinner dessutom träna mycket på Mantorp eftersom jag går på ett motorsportgymnasium där och vi kör på Mantorp varje tisdag. Jag kan Mantorp Park väldigt väl redan nu eftersom jag kört tusentals varv där med min Formel Ford’, säger Daniel.

– ’Nu lägger jag denna dystra Formel Ford säsongen bakom mig och blickar framåt mot Radical och Mantorp Park!’ säger en nu hoppfull Daniel Ivarsson.

Källa: www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 2429)