HMS News

Stureson utan servo!

Han hade ingen servostyrning och framvagnen var trasig, men trots det lyckades Johan Stureson ratta till sig en sjunde plats på Karlskoga Motorstadion inför 10.000 åskådare.Värmlandsäventyret inledde Stureson med att hålla sig runt sjätteplatsen på de båda testpassen och höll sig på samma placering även under kvalpasset. Och i pre-finalen kom han iväg bra.

– ’Fick en bra start, men sen fick jag inte plats på innern, så jag tappade fyra placeringar och kom ut som tia.

Men fighter som han är så visade han sitt kunnande och avancerade till en sjunde plats.
Då var det endast ett varv kvar av racet när Audi föraren Tommy Kristoffersson såg en lucka som definitivt inte fanns utan istället brakade den före detta rallycrossföraren in i Peugeoten och Stureson blev utskickad i sandfållan. Han lyckades dock ta sig runt och blev registrerad som tionde man över mållinjen och fick i alla fall tre poäng för detta. Men ett bittert slut av dagens första final för IPS Motorsport och Johan Stureson.

Plåtskador, trasig styrväxel och söndrig framvagn blev facit efter Kristofferssons blunder och man visste inte om man skulle hinna få i ordning bilen till finalen (där Johan startade på tionde plats), men med duktiga mekaniker och ett högt tempo så lyckades man i alla fall få ut bilen till start. Men hel var den inte!

– ’Nej! Det gick inte och fixa servostyrningen och framvagnen var kass, men det var bara att försöka komma till start och försöka ta sig runt och plocka några poäng i alla fall.’

Stureson gjorde otroligt nog en bra start och var uppe på sjunde plats efter bara ett varv samtidigt som Richard Göransson hade varit för snabb på gaspedalen och bestraffades för tjuvstart och var borta från topplaceringarna. Norrmannen Tommy Rustad tog över ledningen med Dahlgren hack i häl. Stureson skar mållinjen som sjunde man och plockade ytterliggare sex poäng, trots att bilen knappt var körbart skick. Och så fick vi se att Johan skött försäsongsträningen på rätt sätt.

Efter näst sista tävlingen av årets STCC så har nu Johan Stureson 107 poäng totalt och läget är det att han har 16 poäng upp till femteplacerade Jan ’Flash’ Nilsson och ytterliggare 4 poäng till fyran Tommy Rustad. Bronsmannen för tillfället Fredrik Ekblom har 34 poäng till godo på Stureson så allt kan fortfarande hända…

Och när finalen avgörs om fyra veckor på Mantorp Park så handlar det om dubbla poäng i finalen,så den totala ställningen kan bli hur trevlig som helst.
Och Ni vet väl vem som var kung på Mantorp Park sist………

……….JOHAN STURESON!

(Bild: 2588)