HMS News

ERF-serien drar till Ring Knutstorp

Efter ett sommaruppehåll fortsätter ERF-serien till helgen med 6-timmars långlopp på Ring Knutstorp. Man går nu in på andra halvan av säsongen, tre race återstår, och i tabelltoppen är det stenhårt.Leder gör som vanligt Göteborgs-teamet Pentascrew med sin snabba svarta Volvo. Men man märker definitivt av flåset i backspegeln. Konkurrensen i ERF-serien har skärpts avsevärt i år.

’Det är jättekul att det nu är lite mer fajt om poängen mot tidigare, vi är ju här för att rejsa mot varandra’, säger Björn Scheuer, teamchef i Pentascrew.

Under sommaren har man bytt urtrampningslagret till kopplingen som gick i sönder på Anderstorp. Dessutom har man nu bytt synkringar till växellådan. Det har varit en följetong, men nu hoppas man att det håller. Teamet är vitaminstinna efter sommarens sol och bad (?) och längtar efter att få rejsa på favoritbanan Knutstorp igen.

Tvåa i serietabellen är Team Surprise, som bara ligger två poäng efter, det är dock första gången som Surprise kör på Knutstorp, se artikel.

Flying Fellows med sin Volvo, har varit snabba tidigare på Knutstorp, och kommer säkert att vilja klättra från sin tredjeplats i serietabellen.

Men förra racets vinnare, JMB Racing från Ängelholm, är nog en realistisk utmanare denna gång. Dessutom vann ju JMB Racing förra höstens säsongsfinal, just på Ring Knutstorp. Just nu ligger man på en fjärde plats i ERF-serien. Vid
tisdagens klubbträning på Ring Knutstorp hade man inga större problem med BMW’n.

Flera Hyllinge MS team passade på att testa och träna på Knutstorp under Tisdags-kvällen. I vimlet syntes bla Åsa Racing’s VW Sirocco, Smällarens gula VW Golf, Red Devil’s Porsche (med nya motor och nya läckor).

ATM Racing vann ett ERF-lopp på Knutstorp förra året, men har haft det lite tuffare i år. Motoreffekten i Porschen har inte riktigt räckt till, men inför detta race har man höjt målsättningen, eftersom effekt inte är lika viktigt på krokiga Knutstorp. Topp 5 är målet.

– Bilen har haft semester och stått inlåst sedan förra racet på Anderstorp. Lite
svårflörtad var hon efter ledigheten men med en ny solenoid och lite fräsch olja kvicknade hon till’, berättar Thomas Lindsjö.

Största problemet denna gång är inte bilen utan besättningen i teamet. Tankningschefen är också Banchef på Ring Knutstorp, en förare skall med ett flygplan, en annan klämmer in ett körpass strax innan ett bröllop (hoppas det inte blir Safety car…).

Jamahoto har alltid en hög målsättning, och om man har hittat alla barnsjukdomarna i sin nybyggda Mazda, så kommer teamet definitivt att bli farliga. Man är åksugna efter att ha stått och mekat större delen av förra racet.

Även Team Optimisterna har i vinter byggt ny bil, en BMW. Shake Down gjordes vid årets första race på Falkenberg, men då var inte dämpare och fjädring färdigt, så det blev ’bredåka’. Nu har man stått över några tävlingar och BMW’n har blivit färdigbyggd. Den gick som en klocka på kvällsträningen. Självklart vill man vara med på hemmabanan.

Ett team med äkta Endurance Racing for Fun-spirit är Team Kulmage. Efter en utsträckt vintervila har man nu startat upp ’Skräcken’ igen, den blå Porschen med fläckvis halka i lacken. Man drabbades dock av ’motorras’ på träningen. Det var under första träningspasset när regnet börja falla, som man befarade vindrutetorkar-motor-ras. Det visade sig dock endast vara ett elfel, som ska
var åtgärdat (tjyvkopplat) på lördag.

’Annars är det ’bara’ lite småfel, så vi har starka förväntningar till på lördag’, kommenterade en anonym talesman för teamet. Undertecknad kunde inte undgå att också höra följande diskussion i Team Kulmage:

– Tar du varvtiderna?

– Näää…jag har inte kalendern med mig! (Juni….Juli…)

Det blir fullt startfält på Ring Knutstorp på Lördag. Hyllinge MS ser fram emot att ha ERF-gänget på besök. Vi hoppas på att värmen håller i sig, och önskar alla teamen varmt välkomna till Skånes variant av Nurgburgring.

/ Mikael Persson

aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2004-08-21 ERF 6 timmars långlopp bil)
(Bild: 2683)