HMS News

Racerapport Tobbe Rosén!

HMS hyser många framgångsrika förare. Torbjörn Rosén är en av dessa. Här förljer hans rapport från STCC Challenge och Karlskoga Motorstadion!Första träningspasset kl. 09.00 och det kändes hoppfullt. Tyvärr fick jag inte till mer än fjärde tid som oxå blev den placering jag fick på tidskvalet. Det innebär att jag stod precis bakom Johan Nilsson på griden och Johan Landegren framför till vänster.

Jag gjorde en halvdålig start och klarade en tredjeplats i första racet. Efter målgång blev bilen kontrollerad i Parc Farmé och då visade det sig att jag hade glömt att ta bort säkerhetssprinten i brandsläckaren, en reprimand från tävlingsledningen och 1000 kr i böter men jag fick behålla placeringen.

Nu fick jag stå på tredje plats inför race två så förhoppningsvis kanske jag kan göra en bra start och avancera till en andraplats. Nu skulle vi ’bara se Haglöv ta helgens andra seger…’. Helt plötsligt får vi höra att det är tid för Line Up och det blir panik, vi kommer ut för sent och måste starta helt sist, det är ju själva den!

Men jag gör en bra start och kör förbi Flash, Brandt, Nilsson, Ekblom och någon till! Nu gäller det bara att hålla i, det höll i några varv sedan blev jag tvungen att släppa förbi Johan Nilsson och vi hade en härlig fight i några varv, men tyvärr nådde jag inte honom utan slutade efter Landegrens uteslutning på en andra plats.

Facit för helgen blev alltså en tredje och en andraplats, med ’LG-kompisen’ precis före i bägge racen.

www.drivingevent.com