HMS News

Daniel Ivarsson i Radical

På STCC finalen (som kördes i helgen) körde Daniel Ivarsson ett inhopp i Radical, de inledande testerna hopade sig problemen för Daniel men sen gick allt mycket bättre!På torsdagen och fredagen skulle Daniel köra tester på Mantorp Park, men torsdagen gick åt att lösa en del tekniska problem. På fredagen fick Daniel köra tre pass och det var lite för lite med tanke på att han sänkte sin tid med ungefär en sekund per pass. Så här säger Daniel om tävlingshelgen:

-’På lördagen var det blött och regndäck som gällde (och jag hade aldrig kört Radical på regn förr), det kändes inte som att det gick bra, men när jag kom in fick jag veta att jag kvalat in som 8:a av de 20 deltagarna och det var jag mycket nöjd med!’

-’Till första racet (även detta på lördagen) hade banan torkat upp, jag fick en usel start och tappade många placeringar första varvet, loppet avslutades med att jag var på väg att köra om den framförvarande bilen men blev istället omkörd av ännu en, placeringen var 14:e plats, och det var jag inte nöjd med’

-’På söndagen var det den stora dagen, STCC final och massor av publik, till starten var jag rejält laddad efter gårdagens besvikelse, jag fick en mycket bra start och tog direkt några placeringar jag körde upp mig till en 8:e plats och efter att en motståndare släppt ut olja fick jag ett framhjulssläpp i ca 150km/h och tappade en placering, jag var nära på att ta tillbaka 8:e platsen på sista varvet men jag fick nöja mig med min 9:e plats.’

-’Jag vill tacka teamet som hjälpt mig med allt från däcksbyte till körtips under helgen; Hans Leidebring, Biggles, Micke, Picko Troberg, Claes Rothstein och min familj så klart! Det har nog varit säsongens roligaste tävling!’

-’Nu är det lugnt ett litet tag, men vi har en höst och vinter fullspäckad med event och tävlingar, återkommer!’

www.daniel-ivarsson.com
(Bild: 2470)