HMS News

Rapport från Micke Ohlsson

Som ni tidigare kunnat läsa ställde Micke Ohlsson upp i Formel Renault under STCC-finalhelgen på Mantorp. Här får ni chansen att läsa hans egen rapport!För två månader sen stod Micke Ohlsson som segrare i Radical på Ring Knutstorp. I helgen körde han sin första tävling i Formel Renault och det gav en klar mersmak och en förhoppning om att köra hela mästerskapet till 2005.

’Jag måste erkänna att jag var väldigt nervös för min debut i Formel Renault, men samtidigt kände jag ett visst lugn. Jag tog tävlingen mer som ett test för att se om farten fanns och se vilken nivå konkurenterna stod på.’

Men det gick fort framåt. Micke inledde testerna, som kördes under soliga väderförhållanden, med att köra lika fort som många av konkurenterna med betydligt större erfarenhet av Formel Renault. Redan andra testpasset var Micke bland dom fem snabbaste, 0.5 sek efter testsnabbaste Kasper Andersen.

’Vi i teamet fokuserade mer på min körning än på bilen. Vi hade en bra grundsetup och den körde vi med. Jag fick åka en bil som kändes likadan varje gång jag kom ut och hittade därefter tid i min egen körning. Jag hade också mycket stor hjälp av Stefan Söderberg som varje testpass stod och studerade min och mina konkurrenters körning och gav mig mycket värdefulla tips’

När det sedan var dags att kvala på lördag morgon var banan våt och hal. Trots nya väderförhållande visade Micke tecken på talang när han för första gången på regn i en Formel Renault gick ut på kvalet och satte tredje snabbaste tid vilket är lite smått otroligt.

När det var dags för race på söndagen var banan åter våt och mycket svårkörd.

’Jag var bra med på en tredje plats och på näst sista varvet låg jag upp i växelådan på andreplacerade Jimmy Jacobsson. Jag var tyvärr lite för het på gasen och spann runt precis innan det planerade omkörningsförsöket. Jag är ändå jättenöjd med helgen även om jag inte fick någon placering att skryta med. Jag ser mycket ljust på framtiden och hoppas återfinnas i en Formel Renault till nästkommande säsong. ’

Slutligen måste jag tacka teamet, Da Nina Racing, mekaniker, Stefan Söderberg och farsan för all hjälp! Utan er hade det aldrig gått!

/ Micke Ohlsson, www.mioh.net
(Bild: 1769)