HMS News

Racerapport Ebbesson Motorsport

Det fortsätter att komma in racerapporter från alla våra duktiga förare och team, nedan är vi glada att kunna publicera en rapport från Ebbesson Motorsport i Volvo S40 ChallengeDet var i Anderstorp den 24-25 september som Svenska Mästerskapet skulle avgöras. Anderstorp är en mycket fin bana där vi har en tävlings erfarenhet. Fredagens tester skulle gå bra där vi hela dagen låg bland de 5 snabbaste. Tidskörningen körde vi fredag eftermiddag bara för att vi skulle få så mycket tid på oss som möjligt mellan racen på lördagen. Men det gick inte alls som vi hade väntat oss på den , Peter kvalade in som 6:a, Andreas som 7:a och Ibrahim som 8:a. Det var bara till att ta nya tag inför lördagens tävlingar.

10:45 var det dags för det första racet där Peter startade 6:a, Andreas 7:a och Ibrahim 8:a. Alla tre kom iväg bra efter starten, men Andreas bromsade på sig nere i slutet av rakan och föll ner ett par platser.

När Andreas hade återtagit sin position väntade ytterligare en överraskning då han blev påkörd och snurrade av banan för att komma ut som siste man. Peter och Ibrahim kämpade sig framåt hela tiden och på det 4 varvet låg Peter 4:a och Ibrahim 5:a.

I en av de snabbaste kurvorna blev det kö bakom ett par bilar vilket orsakade årets kanske största krasch i Volvo S40. Peter blev uttryckt i kurvan och snurrade på så sätt att han stod på tvären över banan då en av våra konkurrenter körde med full fart rakt in i fronten på Peters bil. Båda klarade sig utan personskador, men bilarna blev okörbara. Ibrahim och Andreas klarade sig ifrån kraschen och kom imål som 5:a resp. 9:a.

’Det är synd att detta händer nu eftersom det är dubbla poäng och Peter som hade chans att bli bland de 5 bästa i Sverige.’

Andreas som körde upp sig hela det första racet hade 3:e snabbaste tid och fick därför starta 3:a. Ibrahim fick starta 7:a. Båda två gjorde bra starter, och efter 2 varv låg de på en 3:e resp. 4:e plats. När Ibrahim var på väg ifatt Andreas sprack oljekylaren på hans bil, oljan rann ut på bromsskivorna och Ibrahim försvann av banan i nästa kurva. Andreas kunde hålla sin 3:e plats in i mål.

Ibrahim hade tur i oturen eftersom hans motor inte gick sönder. Andreas tredjeplats var ett positiv resultat vilket visar att vi har farten med oss. Andreas slutade på en total 7:e plats i SM, Peter föll ner på en 8:e efter en poänglös final och Ibrahim slutade 11:a. TV tider kommer i denna vecka.

Vi i teamet är mycket nöjda med de reslultat som vi har presterat under vårt första år i S40. Två tredje platser, tre fjärde platser, två femte platser och många fler top tio placeringer. Det är bara att ta nya tag inför nästa säsong då vi fortsätter jakten på en SM medalj. Mer om vad som kommer att hända i vårt team i vinter lägger vi snart upp på hemsidan, www.ebbessonmotorevents.com.

(Bild: 2771)