HMS News

Rikard Bengtsson skall försvara Radical titeln åt Team caWalli

Hyllinge MS föraren Rikard Bengtsson i Radical har skrivit på för Team caWalli och sitter därmed i en guldsits inför 2005.Team caWalli med David Björk vid ratten tog hem totalsegern i racingens klass för Radical bilar förra säsongen. Björk går nu vidare i karriären och som ersättare för honom har teamet kontrakterat 31 årige Rikard Bengtsson från Håstenslöv utanför Marieholm i Skåne.

– Rikard är precis den person och förare vi önskade oss i teamet. Han är mycket erfaren och skicklig som förare vilket han bevisade redan förra säsongen. Jag tror att vi har stora möjligheter att åter ta hem mästerskapstiteln i år tillsammans med Rikard, berättar teamchef Joakim Wiedesheim hos Team caWalli.

Rikard har tävlat inom karting i ca 20 år och haft en enastående karriär som bland annat resulterat i att han kan kalla sig för dubbel Svensk Mästare och dessutom Nordisk Mästare. Till detta skall läggas ett antal silver och brons plaketter. Det tog dock lång tid innan han ställde undan karten och började med banracing.

– Jag segrade i en kartingtävling på Åsum banan i Kristianstad för några år sedan och första priset bestod i en racingkurs på Mantorp med Formel Ford bilar. Jag blev frälst i samband med den kursen och 2003 fick jag så chansen att debutera på de stora banorna i en Radical bil genom tre inhopp i serien, berättar Rikard som sedan åkte hela Radical serien förra året. Med två heatsegrar och två andra platser i bagaget slutade Rikard på en andra plats totalt bakom David Björk i mästerskapet.

– Det gick ganska bra trots att jag åkte med en mycket begränsad budget och tog det medvetet lugnt för att ha en hel bil, tycker Rikard som till denna säsong får chansen att åka med lite bättre resurser.

– Det skall bli riktigt roligt att slippa tänka på ekonomi i varje attack utan i stället kunna inrikta sig på att prestera bra resultat. Med ett år i ryggen i klassen där jag lärt mig banorna och med den uppbackning som jag får från Team caWalli så ställer jag in siktet på att vinna årets serie totalt även om jag vet att det finns fler duktiga utmanare. Det är ju också så enormt roligt att köra dessa Radical bilar kanske det allra roligaste man kan göra med byxorna på, skrattar Rikard som skall bli pappa om bara några dagar.

Källa: Lars G Nilsson

www.sportinformation.com

(Bild: 2623)