HMS News

Stureson i Peugeot 407

Den redan snabbe Johan Stureson skall bli ännu snabbare under STCC säsongen 2005, detta med hjälp av en helt ny Peugeot vilket man avslöjade under presskonferensen i Stockholm idag.Bilen är inte bara ny, utan det är en helt ny modell. Det blir nämligen en nybyggd Peugeot 407 som kommer att utmana konkurrenterna på de nordiska banorna i sommar.

-’Det är ett stort steg framåt som troligtvis kommer att resultera i segrar under säsongen’, säger en glad Johan Stureson.

Målsättningen lyser klar i Skåne grabbens ögon, man kan förstå att en total pallplats i Sveriges kungaklass STCC är helt realistisk när man får ta del av de förbättringar 407 modellen består av.

– ’Peugeot 407 har en bra grundkonstruktion att bygga en racing bil på. Tack vare avancerat chassi och hjulupphängningar kommer väghållningen säkert att bli mycket god. Aerodynamiken är bra och med en nyutvecklad motor ska det säkert gå fort rakt fram också. Den här bilen har helt klart stor potential’, fortsätter Stureson.

Bilen konstrueras och designas av Peugeot Sport i Frankrike. Tillverkning av samtliga detaljer och byggnation sköts av Peugeot Sport Engineering i Danmark vilka även ansvarar för motorutvecklingen.

Peugeot Sport Engineering har tidigare tävlat med Peugeot 307 i ETCC, DTC och STCC och har stor erfarenhet från motorutveckling, bilbyggnation och tävlande.Teamets tekniska ansvarige Per Boström finns också med under byggnationen av 407 modellen. Och känner man perfektionisten Johan Stureson rätt så lär han själv följa arbetet minutiöst.

-’Förberedelserna inför säsongen är i full gång nu. Man längtar redan till första testen i månadsskiftet mars april. Det kommer att krävas omfattande tester i den helt nyutvecklade bilen för att vara riktigt konkurrenskraftiga till STCC-premiären. Förutsättningarna för en bra säsong finns där med en ny bil och ett intakt team som gjorde ett strålande jobb i fjol. Nu gäller det bara för mig att leverera bra resultat också’, avslutar Johan.

Den 22 maj stundar premiären av årets Swedish Touring Car Championship på hemmabanan Ring Knutstorp, och måtte tiden gå fort för jag vill se den nya Peugeot 407 med Johan Stureson bakom ratten sätta press på övriga konkurrenter.

På återseende!

Staffan Börjesson

(Bild: 1497)