HMS News

Micke Ohlsson i Formel Renault 2005

Det är nu klart att Micke Ohlsson kommer att tävla för Da Nina Racing, i Formula Renault 2.0 Nordic Series, säsongen 2005.Detta blev klart efter ett möte med ATZ Motors Europe AB, ett av Sveriges mest växande ATV- och scooterföretag. ATZ blir teamets huvudsponsor vilket, tillsammans med övriga sponsorer, innebär att vi nu har budgeten klar inför årets säsong.

Micke testade Formel Renault för oss redan i höstas och imponerade stort. Efter en kort test åkte Micke 0,5 sekunder efter mästerskapsvinnaren Kasper Andersen och kvalade in som trea på tidsträningen. Detta var uppseendeväckande och vi ser fram emot en säsong som kommer att bli mycket spännande.
Formel Renault får ett stort lyft inför årets säsong genom att Renault Sverige kommer att driva klassen.

Detta höjer statusen och innebär ett större mediautrymme.

Bilen är för tillfället nermonterad (motorn på genomgång i Frankrike) och Micke jobbar med att få upp fysiken inför säsongen;

’Just nu har jag ett ganska tight träningsschema med hockeyträning på måndagar, onsdagar, fredagar samt match på söndagar. Tisdagar och torsdagar kör jag styrketräning och jag hoppas det ska räcka för att komma i form till säsongen. Kondition är en viktig del av racerbilskörandet. Är man i dålig fysisk form leder det till att man blir psykiskt trött. Oftast märker man det inte själv, men det syns på varvtiderna. Formel Renault 2000 är en krävande bil och ska man kunna hålla högt tempo hela racet måste man träna kondition, något som många racerförare lätt blir för bekväma för.’

En sund inställning, som lovar gott.

För mer information om Micke, besök hans websida www.mioh.net.

Vi ses i depån!

Da Nina Racing

Dan von Rosen

(Bild: 2580)