HMS News

Ivarssons premiär

I helgen var Daniel och hans team på Kinnekulle Ring och körde årets första Formel Ford Zetec race, resultaten blev 15:e och 6:a av 21 förare.Säsongspremiären var den 29/4 – 1/5 på Kinnekulle Ring med SSK-serien, det var inte en NEZ (Nordiskt mästerskap) deltävling utan bara en SM deltävling. Fredagens tester inför tävlingen gick mycket bra, teamet hade bra fart och de gjorde stora framsteg med både bilinställningar och körteknik.

På lördagsmorgon var det dags för kvalet:

– Det hade kommigt lite regn under natten så vi gick ut på regndäck, det var upptorkande så jag visste att det var det sista varvet som gällde. Jag fick ett dåligt sista varv men blev 6:a av 21. berättar Daniel.

Årets startfält är tuffare än någonsin, många snabba förare har kommit från karting till Formel Ford denna säsongen, många har dessutom köpt helt nya bilar.

Race 1 startade bra men sluta sämre, så här säger Daniel om det första racet för säsongen:

– Till race 1 var jag väldigt taggad men även riktigt nervös, jag fick en kanon start och var uppe på en tredjeplats direkt från min 6:e startposition. Jag hade bra fart och försökte köra om 2:an men efter en krasch blev det omstart så jag var tvungen att starta från min 6:e plats igen. Jag gjorde återigen en bra start jag var uppe på en fjärdeplats sen fick jag sladd i en kurva och blev påkörd av en bakomvarande förare.

Teamet fick ordning på bilen till söndagen, då gick det så här enligt Daniel:

– Jag startade på en 8:e plats eftersom jag hade den 8:e snabbaste tiden i race 1. Starten gick bra och jag tog två placeringar direkt, efter ett mycket stökigt race kom jag i mål på en 6:e plats vilket jag var relativt nöjd med efter lördagens krasch.

Tävlingen kommer att sändas i Viasat Sport; datum och sändningstid publiceras på teamets hemsida inom kort! Om två veckor ska teamet till Finland för att delta i den första Nordiska Mästerskaps deltävlingen på Alastaro.

Källa: www.daniel-ivarsson.com