HMS News

Kräv att klubbtillhörighet i resultat!

Det blir vanligare och vanligare att arrangörer publicerar tävlingsresultat, utan förarens klubbtillhörighet.Det finns inget sätt för klubbar att veta vilka medlemmar som verkligen tävlar, inte ens vilka medlemmar som har tävlingslicens. Består klubben av ett tiotal medlemmar då kanske det inte har så stor betydelse, men om klubben har hundratals medlemmar (vår klubb har över 700), då är det omöjligt att hålla koll manuellt.

Det man kan göra är att leta efter klubbmedlemmar i resultatlistor från gångna tävlingar. Om bara förarens namn visas i resultatlistorna är man ’rökt’. Klubben kan inte supporta sina förare genom att tex uppmärksamma deras framgångar på sin hemsida.

Det senaste exemplet är den gångna helgens deltävling i RR SM på Anderstorp.

När ni anmäler er till tävling, ställ kravet på arrangören att klubbtillhörigheten skall visas i resultatlistorna!