HMS News

Testrapport från Stureson

STCC testet på Skånska Ring Knutstorp genomfördes under perfekta väderförhållanden och en av de gladaste var nog hemmasonen Johan Stureson i sin nya Peugeot 407.Trots att Johan Stureson fortfarande inte testat med nya däck så blev han trea, hack i häl på fjolårsmästaren Richard Göransson som var snabbast före Thed Björk, båda i BMW.

-Måste ju spara något till senare, skämtade Johan.

Efter testet på Anderstorp har man gjort en hel del ändringar på den nya 407:an och trots att bilen är större än fjolårsmodellen fungerade det utmärkt även på en knixig bana som Ring Knutstorp.

-Bilen känns smidig och vi har hittat en bra balans, så det är bara att fortsätta på det spåret, fortsätter Johan.

De enda som fattades på dagens test var Volvo och Mercedes, men trots deras frånvaro var det tillräckligt tätt i toppen för att förstå att årets mästerskap kommer att bli rysligt spännande, kanske det bästa någonsin. De sex främsta Richard Göransson BMW, Thed Björk BMW, Johan Stureson PEUGEOT, Tomas Engström HONDA, Tommy Kristoffersson AUDI, Fredrik Ekblom AUDI är kapabla vinnare allihopa.

Och inte långt efter med en uppåtgående formkurva finner vi Jan ”Flash” Nilsson BMW, Mattias Andersson ALFA ROMEO samt Jens Hellström HONDA.

Nu drar testturnén vidare till Falkenbergs Motorbana den 10 maj och det är en optimistisk Johan Stureson som åker hem och laddar om.

-Det skall bli roligt och spännande att se vad vi kan göra där, avslutar en leende Johan Stureson.

(Bild: 3066)