HMS News

Testrapport från Ebbessons

Årets första test för Ebbesson Motorsport blev en riktig shakedown. Den var kantad av både positiva och negativa händelser. Det var uppe på Racecamps 2 dagarstest i Mantorp.Torsdag förmiddag började vi med att endast rulla igång allt och gå igenom bilen efter var test. När Ibrahim skulle ut på sitt första pass kom han endast 5 varv då hela motorn totalhavererade. Eftersom vi inte själv kan hålla motorer på lager blev det en mycket kort helg för han.

’ Det var mycket synd att detta hände, inget man själv kan hjälpa. Nu är det bara att ta nya tag till Knutstorp som vi ska testa på om 10 dagar ’, säger en besviken Ibrahim.

Andreas började sin test mycket bra. Framåt middag på torsdagen när ringrostigheten hade börjat försvinna visade Andreas sin snabbhet genom att sätta dagens snabbaste varvtid, 1.38.32, en mycket bra tid vilken också var nytt personbästa för han. När Andreas var ute på sitt näst sista pass för dagen hände det som absolut inte får hända en racingbil. På rakan i ca 200 kmh sprack en bromsslang och Andreas fortsatte av banan, över avåkningssonen och flög ut i en närliggande åker. Andreas Klarade sig utan skador. Bilen tog en del stryk, front och bak på bilen blev demolerad samt att ena hjulupphängningen förstördes.

’ Det är inte alls kul när sånt här händer, speciellt inte nu när bilen gick så bra, men det är inget man kan förutse. Vi får hoppas att bilen inte tog för mycket skada och att den går att köra med imorgon igen ’, säger Andreas.

Efter ett enastående arbete av våra mekaniker hade vi bilen körklar till det sista passet på Fredagen. Vi körde det passet endast för att se så att grejorna fungerar. Med en felaktig setup med mera gick det ändå bra. Andreas körde till sig dagens tredje snabbaste tid. Ett resultat som vi får vara mycket nöjda över efter endast 10 varv körda på banan den dagen. Totalt sett på helgen har ändå varit positiv.

Härnäst väntar en test på Knutstorp, ett sista genrep inför premiären med STCC.

www.ebbessonmotorsport.com

(Bild: 2667)