HMS News

Racerapport från Tezz

Hyllinge MS senaste stjärnskott som tävlar i JTCC med sin Ford Fiesta ST har skickat en racerapport till oss!TORSDAG:
Första träningen började klockan 10:00, då körde vi med alla bilklasserna samtidigt, STCC, s40, s60 och JTCC. Ganska trångt på banan, men det fungerade bra. STCC bilarna hann man knappt märka innan dom swishade förbi, förutom en. Jag fick en liten knuff av Tommy Rustad, men de hände inget allvarligt, bara en liten bula på sidan. Många bilar, men det var tyvärr inte många JTCC team på plats.

När jag kom in efter första halvtimmes passet var jag inte nöjd, kändes inte bra. Trodde att tiderna skulle vara usla, men de visade sig att jag hade kört hyfsat iaf. Bara köra och köra, så lossnar de väl. Lyckades hålla mina konkurrenter efter mig hela dagen, så det kändes bra.

Bästa tiden: 1.13.829

FREDAG:
Idag var det betydligt fler JTCC bilar på träningen. Kul att se ifall man hänger med första gången man kör tillsammans med alla andra. Vi var då 21 stycken bilar på banan.

Vi gjorde vissa justeringar idag för att prova och om vi kunde få bilen ännu bättre, men resultatet upplevde jag som sämre. Då var de bara att ändra tillbaka bilen som den var på torsdagen. Allting kändes väldigt bra, eftersom jag vet att det finns många rutinerade förare, var jag extra glad att jag kunde hänga med i grabbarnas tempo. Det slutade med att jag hade kört 6:e bästa tid för dagen, och andra bästa Ford. Jag var nöjd!

Bästa tiden: 1.14.305

LÖRDAG:
På lördagen var det inte lika bra väder som jag hade hoppats på. Det var ganska ostadigt och till vårt kval blev det ösregn. Vi började med att justera stötdämparna, men när de gjordes hände något som inte fick hända, vänster stötdämpare fram gick sönder och vi hann inte fixa det innan kvalet. Det var bara för mig att bita ihop och ut och köra. Det gick inte riktigt som jag ville att de skulle ha gjort. Efter 1 varv åkte jag av, och jag fick näst sämsta tiden för racet senare idag. Jag var mycket besviken, hade större krav på mig själv.

RACE 1:
Nu kunde det bara bli bättre! Vädret var bättre, lite ostadigt, men det blev iaf inget regn. Tänkte att de e bara att kämpa på och göra det bästa av situationen. Startade alltså 20e av 21 bilar. Slutade på en 16e plats, så jag körde upp mig en hel del. Tyckte att jag gjorde ett bra första race, med några omkörningar.

SÖNDAG RACE 2:
Det var kanonväder ute, och massor av publik hade samlats. Jag var laddad, och ville visa att jag kan. Idag startade jag som 16e bil, och jag hoppades på att jag skulle ta in några fler placeringar. Eftersom jag inte har kört speciellt mycket, har jag inte varit med om något ”riktigt” race innan. Det var ju helt klart annorlunda mot vad jag kört innan (DM och ERF). Jag lyckades med att köra upp mig 2 placeringar till, slutade då på en 14e plats.

SAMMANFATTNING AV HELGEN:
Det har hänt mycket nytt och spännande denna helgen. Jag har helt klart mycket mer att lära, men jag ska kämpa på under dom kommande tävlingarna. Nästa går på Gelleråsen om 2 veckor. En bana jag aldrig har varit på, så det blir en kul utmaning!

Ses då! Kram// Tezz

(Evenemang: 2005-05-20–2005-05-22 SM Racing (stcc))
(Bild: 3142)