HMS News

Micke Ohlssons säsongsstart

Micke Ohlsson som tävlar för HMS i Formel Renault delar här, genom sin teamchef, med sig av sin smått otroliga säsongspremiär!I helgen avgjordes de första racen i Formula Renault 2.0 nordic series. Tyvärr var det ett tunt startfält med bara 6 bilar bl.a. beroende på att det samtidigt kördes mästerskapstävling i Tyskland. Kvaliteten på de närvarande förarna var dock mycket hög och jag vågar påstå att Formula Renault stod för 2 av de mest spännande racen under hela tävlingshelgen. Andra klasser som tävlade var standardbilsklasserna STCC (arrangör) och JTCC samt den snabba och populära sportvagnsklassen Radical Sportscar. Lördagens Race genomfördes i regn vilket passade vår förare Micke Ohlsson perfekt då han verkar oslagbar under dessa, för så många andra förare, besvärliga förhållande. Detta är hans andra tävling i bilen!

Micke säger:
”På första varvet gjorde jag ett misstag när jag försökte köra om andreplacerade Steffen Möller och snurrade. Jag hamnade sist i kön och trodde att chanserna till en bra placering var borta. Men Det dröjde inte många varv innan jag var uppe i växellådan på Steffen Möller igen.

Med tre varv kvar att köra passerade jag Steffen på utsidan i hårnålen. Jag fick min första seger i mästerskapet och det kändes helt underbart att vinna på det sätt jag gjorde”.

Söndagen bjöd på torrt underlag och ett spännande race där Micke startade i pole position, efter att ha satt den överlägset snabbaste tiden i första racet.

”Jag visste om att Steffen skulle vara snabb i torrt men jag hade bestämt mig för att inte ge bort någonting gratis. Jag drog upp en liten lucka i starten, som jag tyvärr blev av med när safetybilen kom ut på banan. Efter omstarten höll jag ledningen fram till näst sista varvet. Då dök Steffen på innern efter rakan och jag kunde inte göra mer än att släppa honom. Hade jag varit lite mer taktisk hade vi nog gått hem med två segrar efter helgen men nu fick vi nöja oss med en. Jag är i alla fall nöjd med att jag hängde med i tempot med tanke på att både Steffen och Jesper Wulff Laursen har kört internationellt och presterat toppresultat i Tyskland”.

Micke och Steffen delar nu ledningen i mästerskapet inför nästa race på Jyllands-ringen 11-12 juni. Teamets medlemmar har jobbat bra och hårt tillsammans hela helgen vilket var en förutsättning för att lyckas och vi vet nu att vi kan vinna.

Jag ser fram emot ett ökande startfält i denna, Skandinaviens enda, ”språngbräda” mot internationell Formelbilsracing. Förhoppningen är bland annat att de som idag kör Formel Ford skall ta klivet upp och få den uppmärksamhet som krävs för en professionell karriär. Det finns många duktiga Formel Ford juniorer som är värda detta och jag hoppas att initiativ till testmöjligheter tas av Svenska Renault som nu backar upp klassen på ett föredömligt sätt.

Om någon är intresserad av att hjälpa Micke och teamet vidare mot ”stjärnorna” så titta in i depån under säsongen. Vi ordnar även företagsdagar för den som själv vill prova en riktig racerbil.

Vänliga hälsningar

Dan von Rosen
Teamchef

(Evenemang: 2005-05-20–2005-05-22 SM Racing (stcc))
(Bild: 3121)