HMS News

Bra start för Ebbessons

Årets första SM-deltävling i S40 Challenge är körd. Tillsammans med STCC på Ring Knutstorp fick vi en kanonstart på säsongen.Redan på onsdagskvällen rullade vår trailer in i depån för att hinna få i ordning allt inför tordagens tester. För Ibrahim, som tidigare under säsongen råkade ut för ett motorras, var detta säsongens första test. Han började avvaktande för att sedan avsluta dagen med att sätta en av de snabbaste varvtiderna.

’-Det känns bra nu när man vet att allt fungerar som det ska. Nu har jag imorgon på mig att finslipa körnignen inför tävlingen’. Säger en glad Ibrahim.

Andreas, som har testat en del tidigare under säsongen, rullade igång först på fredagen. Testen gick bra hela dagen och allt flöt på utan några incidenter. Efter sista passet var Andreas snabbast på banan och Ibrahim körde in som 3:a.

På lördagsförmiddagen var det dags för tidskval. Ett ostadigt väder gjorde att det var mycket svårt att ställa in bilen rätt. Våra mekaniker, Christofer, Peter och Rikard, gjorde dock en strålande insats och lyckades ändå hinna klart i tid. Väl ute på banan lyckades Ibrahim och Andreas inte lika bra som dagen innan. De fick nöja sig med en 5:e och 6:e placering.

I race 1 startade Ibrahim som 5:a och Andreas 6:a. Andreas fick en lysande start och avancerade direkt till en andraplats. Ibrahim kom ut som 5:a efter en mindre lyckad start. Andreas höll sin placering i 4 varv innan han fick se sig besegrad av Viktor Andersson. Han kom i mål som 3:a. Ibrahim var mycket snabb i slutet av racet. Han avancerade till en 4:e plats och satte racets snabbaste varvtid.

’-Jag är mycket nöjd med mitt resultat, det trodde jag inte när vi stod på line-upen och märkte att vädret inte skulle bli som vi hade tänkt oss’ säger Andreas.

I race 2 fick Ibrahim starta i pole position efter att ha haft snabbast varvtid i race 1. Andreas fick starta från 5:e startruta. Både Ibrahim och Andreas fick en kanonstart och efter första varvet var de uppe på första och andraplats.
Ibrahim var aldrig hotad i sin ledarposition som han höll ända in i mål. Andreas hade dock en fight om andraplatsen med gårdagens segrare, Mikael Mårthen, men efter halva racet kunde Andreas bryta sig loss och gå i mål som lycklig 2:a. (2 sekunder efter Ibrahim.)

’-Det är helt otroligt! Bättre start på säsongen kan jag inte tänka mig. Och allt detta inför hemmapubliken!
Vi får inte glömma våra duktiga mekaniker som har jobbat från dygnets tidiga timmar till långt ut på nätterna. Utan dem hade det inte fungerat, så de är minst lika stora vinnare’ säger den överlycklige teamchefen Inge Ebbesson.

Härnäst är det SM- deltävling nr 2 som väntar uppe i Karlskoga om 2 veckor. Vi kan inget annat än att hoppas på att det går lika bra då för oss.

/ebbessonmotorevents.com

(Evenemang: 2005-05-20–2005-05-22 SM Racing (stcc))
(Bild: 2667)