HMS News

Racerapport Stureson

Andra deltävlingen i STCC är körd och nedan berättar Johan Stureson och team om helgen.Revansch blev det för Johan Stureson och Peugeot på Gelleråsbanan i Karlskoga, där man satte sig ordentligt i respekt då det blev en andraplats i finalen efter suverän körning inför över 10.000 åskådare. Nu är Johan Stureson och Peugeot där de hör hemma! I toppen av STCC.

-Härligt, utbrister en helnöjd Stureson efter målgången.

En final som bjöd på det mesta redan från start. Starten togs av Janne ”Flash” Nilsson medan Stureson stod emot trängseln i första kurvan och kunde komma ut som femma. Redan i början av racet gjorde ”Flash” ett misstag och halkade ner i fältet, då tog Fredrik Ekblom över ledningen som varade i ett par varv då även han f= 6rsvann från topplaceringarna. I detta skede började det att regna och det var många som besökte sandfållorna på Gelleråsbanan.

Stureson höll sig dock på banan men bromsade för sent i halkan och körde rakt in i Tomas Engströms Honda så hela fronten på bilen blev rejält tilltygad. Men Stureson kämpade på med minimal sikt och loppet flaggades av på grund av riskerna. Det var nog inte många som trodde att Johan Stureson kunde fortsätta efter den sammanstötningen.

-I detta läget såg jag inte allt för mycket, men som tur var hade inte bilen tagit så stor skada som det såg ut, förklarar Johan.

Vid detta stopp så hann mekanikerna fixa till bilen och lägga på regndäck innan starten skulle gå igen. En start som betydde att Johan kom iväg som trea efter Richard Göransson och Tomas Engström. Trion låg tätt i följd, då det rapporterades att Göransson åkt på ett så kallat = 94drive through” straff efter att man inte varit klar i tid under rF6dflaggsstoppet. Därmed tog Engström över ledningen tätt följd av Johan Stureson. De sista 6-7 varven skiljde det inte allt för mycket mellan de båda, men det kom aldrig något riktigt tillfälle för Stureson att försöka lägga in en attack.

-Kände att jag inte kunde utmana Engström i slutet, så det var bara att bevaka andraplatsen i mål, fortsätter en mycket glad Peugeot förare.

I och med andraplatsen idag klättrar Johan Stureson ordentligt i sammandraget, nämligen till en femteplats. Och man är endast 15 poäng efter ledaren och han har bara 4 poäng upp till andraplatsen totalt. STCC 2005 är stenhårt och en av de stora utmanarna i fortsättningen heter definitivt Johan Stureson och Peugeot 407.

/IPS MOTORSPORT

(Bild: 3117)