HMS News

Ivarsson inblandad i krasch

Ivarsson var en av de många förare som drabbades av startkraschen på Karlskoga.Förra helgen kördes den 5:e och 6:e deltävlingen på Karlskoga Motorstadium, det blev en bedrövlig helg för teamet!

Under fredagen och lördagen kördes inledande tester, vilket gick mycket bra när de väl fick bilen och fungera var Daniel den näst snabbaste föraren av de 32 medtävlande!

På söndagen var det dags för kvalet:

– När jag körde ut på banan för att kvala kändes de väldigt bra, dels för att jag varit snabb på de inledande testerna, dels för att de var en fuktig bana, jag visste att jag var snabb i regn. Jag fick till ett bra varv men i slutet av varvet åkte jag av och satte bilen i sandfållan, jag kom dock ut på banan igen och kunde köra ytterligare ett varv men den tiden räckte bara till en 11: e plats. säger Daniel.

På söndags eftermiddagen kördes första racet, det gick inte så bra eftersom en bil snurrade framför Daniel och han hade inte en chans att styra undan. Efter hårt jobb var bilen äntligen återställd; efter midnatt.

På måndagen startade man andra racet efter vilken tid man hade i första racet, Daniel startade 12:a. Så här kommenterar Daniel detta racet:

– Jag kände mig enormt laddad och sugen på revansch från första racets krasch. Jag fick en bra start på det blöta underlaget men mycket längre än så kom jag inte, en bil i andra startled fick märkligt nog motorstopp och banan blev plötsligt en återvändsgränd, jag hann stanna men bilarna bakom mig hann inte… Den ena bilen efter den andra körde in i sidan på mig och startrakan förvandlades till en bilskrot. Hela 21 bilar blev demolerade och min bil var en av dem, jag fick en smäll på vänster axel och knä.

– Det var en fruktansvärd händelse, det var den västa krasch jag varit med om men jag är relativt oskadd och det tycker jag är ett bevis på hur enormt säkra dagens racingbilar är. Det är inte ett mirakel att inte en enda förare blev allvarligt skadad, det är tack vare en enormt framgångsrik utveckling på säkerhetsfronten.

Det ser väldigt dramatiskt ut men förarens sittbrunn är säker så det är ingen större fara för föraren, det är ofta farligare för publik och funktionärer. Jag vill avluta med att säga att vi verkligen inte kommer att ge upp efter detta, motgångar är nödvändigt för att bli framgångsrik!

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 2429)