HMS News

ATM Racing vann ERF på hemmaplan

Lördagens ERF-race på Ring Knutstorp blev inte oväntat dramatisk. Tävlingen innehöll allt; monsunregn och högsommarvärme, ras och krascher, besvikelser och glädje. Till slut stod ATM Racing i sin Porsche som mycket välförtjänta segrare.

Många av serietabellens toppteam saknade flyt, medan andra äntligen fick till det lilla extra som behövs i långloppsracing. Det blev nya vinnare och nya förlorare på Ring Knutstorp.

– Vi har haft en problemfri resa från start till mål konstaterar Thomas Lindsjö, nöjd teamchef i ATM Racing. ATM tog därmed revansch efter förra årets race på Knutstorp, då man också var först över mållinjen. Men då diskades alla startfältets Porschar eftersom det visade vid efterkontrollen att tankarna inte uppfyllde reglementets volymgräns.

På en fin andra plats, tre varv efter, kom Jamahoto Racing, Mazda RX7.

– Äntligen en pallplats, sade en glad Tommy Svensson. Vi och bilen har varit snabba hela tiden men vi har inte lyckats fått till det tidigare.

Ullared Motorsport slutade på en tredjeplats med sin Volvo S40.

Nu tycks det ha vänt, sade Nils-Åke Nilsson. Vi har haft vår beskärda del av otur och struntfel. Idag funkade allt kanonbra.

Träningen inleddes i monsunregn. GM Racing var snabbast med sin Opel Tigra.

– Det är konstigt, igår lade vi i en orginalmotor, om med den tog vi nu pole position, sa Niklas Karlsson i GM Racing. Tyvärr fick man tekniska problem under racet, men polen var säkert en viktig vitamininjektion för teamet.

Snabba på träningen var också JMB Racing som var ett av flera segertippade team.

– Blir det bara regn så blir vi svåra att slå, sa Magnus Jaasund i JMB Racing redan dagen innan. Precis lagom till start, så sprack himlen upp och solen tittade fram. Men det var fortfarande blött och JMB tog kommandot redan i första kurvan. Man ledde länge men bilen blev efterhand svårstyrd, och till slut parkerade man i en sandfålla. Det visade sig att en rambalk under motorn hade brustit.

– Detta är första gången vi har brutit ett lopp sedan vi började köra ERF-serien 2002, sade Magnus besviket efter racet.

Ingen av serietabellens tre toppteam hade någon bra dag. Pentascrew gjorde under första timmen en piruett efter Micro-krönet, med efterföljande besök i sandfållan. En sten som landat på fel ställe under motorhuven, gjorde att man blev av med effekt, och chanserna till en pallplacering var borta. TLC Racing och Team Surprise bröt båda med tekniska problem. Detta betyder att serietabellen nu kommer att tryckas ihop, och placeringar kommer att kastas om.

Nästa race i ERF-serien är planerad att köras på den nyligen förlängda Sturup Raceway den 13 augusti.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-06-11 ERF Bil)
(Bild: 3159)