HMS News

6-timmars på Sveriges Nurgburgring

På lördag den 11 Juni intar ERF Bil Ring Knutstorp för att köra 6-timmars långlopp, den tredje deltävlingen i årets ERF Bil serie.Efter Falkenberg och Anderstorp ser många team fram emot Ring Knutstorp, vars karaktär är helt annorlunda. Den krokiga skånska banan är på många sätt mer krävande för både förare och material, speciellt om det blir varmt väder. Motoreffekt är inte lika avgörande på Knutstorp, det inte är ovanligt med lite andra team som sticker upp och tar bra placeringar. I serien tävlar dessutom många skånska team som gärna vill visa framfötterna på hemmaplan.

Årets ERF-serie är oerhört vass. På Knutstorp har de snabbaste ERF-teamen varvtider som bara ligger omkring 6 sekunder ifrån STCC-ekipagen. Den största skillnaden är dock att STCC kör 18 varv, ERF kör 6 timmar vilket betyder strax över 270 varv (ca 56 mil)!

I serietabellen leder Pentascrew, som alltid är farliga oavsett bana. Därefter följer TLC Racing och Team Surprise, båda i BMW. De har haft lite otur på Knutstorp och aldrig fått in någon riktig fullträff.

En bit ner i tabellen på femte och sjätte plats lurar skåningarna JMB Racing, regerande ERF-mästare, med sin BMW samt ATM Racing i Porsche. Dessa team har tidigare vunnit på hemmabanan Knutstorp.

– Vi satsar givetvis på seger, säger Magnus Jaasund, teamchef i JMB Racing. Men det är så mycket som kan hända, skall vi lyckas med det måste vi få allt att stämma. Vi har hittills misslyckats med vår racestrategi, och dessutom gjort något misstag på banan med Stop and Go bestraffning som följd. Sådant har vi inte råd med, så nu fokuserar vi.

– Vi har ännu inte lyckats plocka ihop vår nya motor, men vi har ett annat ess i rockärmen, så vi hoppas på topp fem, säger Thomas Lindsjö, teamchef i ATM Racing, hemlighetsfullt.

Vem som vinner ERF deltävling 3 på Ring Knutstorp är helt öppet…

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-06-11 ERF Bil)
(Bild: 2724)