HMS News

Mentorskap efter masskrasch!

Den 6:e juni kördes den 3:e deltävlingen i SM Formel Ford Zetec på Gelleråsen utanför Karskoga. Hyllinge MS representerades av fyra unga och mycket lovande förare, Daniel Ivarsson, David Olsson, Johan Karlsson och Tobias Augustsson.Som säkert alla redan vet blev det jättekalabalik i starten pga av en bil som fick stopp i startfältet. Alla de fyra Hyllinge MS-förarna var uppmärksamma och lyckades stanna, och undvika att köra in i

Daniel Ivarsson’s bil ovan.

Tobias Augustsson’s bil nedan.

Förstora bilderna

framförvarande. Men Daniel och Tobbe blev sedan påkörda av bakomvarande bilar. Båda är relativt OK rent fysiskt, däremot är säsongens racebudget också kraschad. Listan på reservelar som måste anskaffas för båda är flera meter lång. För Tobias är det extra allvarligt, och kan i allra värsta fall betyda stopp på en lovande racingkarriär.

Säkert finns det många ’gamla uvar’ bland alla Hyllinge MS medlemmar som har bra kontaktnät. Om Ditt hjärta klappar för motorsport och för den unga generationen av förare i klubben, då är detta ett utmärkt tillfälle att dra i de trådar
Du eventuellt har. Det kan kanske vara en genom att återuppta kontakten med en sponsor som Du under Din egen aktiva karriär hade bra kontakt med, eller annan handgriplig hjälp som att ställa Ditt kunnande eller utrustning till förfogande.

Om inte annat så bara genom att bara slå en signal på telefon till Daniel och Tobbe, är ett viktigt moraliskt stöd.

Kanske detta skulle kunna vara en början på mer organiserad löpande support och mentorskap, inte bara till Daniel och Tobbe, utan till ALLA klubbens duktiga ungdomar. Jag är säker på att detta hade varit otroligt värdefullt för dem.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

PS. Du når Daniel på 0733-83 93 63 och Tobbe på 0709-763774.

Läs mer

Tobias Augustsson’s Racerapport

Daniel Ivarssons’s Racerapport

(Bild: 3185)