HMS News

Racerapport Ebbessons

Uppe i Anderstorp där den tredje SM deltävlingen ägde rum hände det mycket för oss i Ebbesson Motorsport.Fredagen började vi som vanligt med tester av bana och bil. Andreas och Ibrahim har erfarenhet av Anderstorp sen tidigare och var därför bland de snabbaste redan från första testen. Med ostadigt väder blev det mycket setuper och svåra tester på både blött och torrt. Andreas visade sig vara snabbast i regnet och Ibrahim på det torra. Olyckligtvis drabbades Ibrahim av ett motorras sista test och dagen var till ända.

Efter ett kanonjobb av alla meckare under natten kunde Ibrahim ställa upp i kvalet på lördag förmiddag. Han var tvungen att ta det lugnt första halvan av kvalet och kunde därför inte sätta någon topptid. Det räckte endast till en blygsam 9:e tid. För Andreas gick det bättre, en ganska nöjd 3:e tid.

I race 1 gick allt som det skulle. Andreas var hela tiden uppe och slogs om toppen medan Ibrahim hela loppet kämpade sig uppåt. Till sist rullade Andreas in som 2:a och Ibrahim som 3:a. Två mycket bra resultat som vi är mer än nöjda med.

I race 2 fick Ibrahim starta i pole position efter att ha varit snabbast i föregående race. Andreas fick starta 3:a. Båda fick lysande starter, men efter ett litet tag fick Andreas problem med motorn och tvingades sakta ned. Till sist var han nere på en 8:e plats vilken också blev resultatet. Ibrahim höll sin ledning halva loppet igenom innan Victor Andersson övertog den och höll den in i mål. Ibrahim kom i mål som 2:a.

Denna som alla andra helger hittills har varit mycket poänggivande. Nu väntar Falkenberg och 3 veckor då vi ska ha fått fart på Andreas maskin igen. Vi passar även på att önska alla partners en riktigt GLAD MIDSOMMAR!

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 2669)