HMS News

Bilen svek Andreas Boström

Falkenberg, den 9-10 juli 2005.Andreas Boström hyrde in sig i ett team för att köra en Radical i en supportklass till STCC. Första träningspasset gick mycket bra och trots att Andreas aldrig suttit i en Radical tidigare satte han den sjunde bästa tiden. Den lyckan blev tyvärr inte långvarig. I kvalet började motorn misstända och Andreas fick bara 18:e tid av 22 förare. Teamet bytte tändbox, men de hade bara en renoverad att sätta i. Alla reservdelar för Radical tillhandahålls av Radical Motorsport i Linköping och de hade ingen ny box med sig.

I det första racet gick bara bilen i knappt två varv innan den började misstända igen. Andreas kämpade på i alla fall och lyckades arbeta upp sig till åttonde plats. När han kom ut på sista varvet dog motorn helt och han fick bryta. Det var mycket synd, då åttonde plats hade gett pole inför det andra racet. Teamet bytte tändspole och vevaxelgivare, men även dessa var begagnade.

I det andra racet startade Andreas från 12:e plats och redan efter ett varv var han uppe på sjunde plats. Men då började motorn misstända igen. En mycket besviken Andreas körde i depå och bröt loppet. –Det fanns ingen mening med att åka runt med en sjuk bil, sa Andreas och fortsatte: -Jag är mycket besviken på att det är monopol på reservdelar i Sverige och så finns det inga nya delar när man behöver dem!?!?

/Bengt-Åce Liljevind, presschef, www.andreasbostrom.se