HMS News

Racerapport Ivarsson

Efter en tuff vecka kom teamet till Falkenberg, teamet visa bra potential men slutade långt bak i fältet efter att en medtävlande knuffade Daniel av banan. (Falkenberg, 9-10/7)Under torsdagen kördes inledande fria träningar, det gick inte så bra för Daniel eftersom de hade en del tekniska bekymmer, när bilen väl fungerade kom den en åskskur som gav sämre möjligheter för att testa fram en optimal set up (bilinställningar).

På fredagen hade teamet ett testpass och ett kval:

– Kvalet gick inte så bra, jag blev 11:a av de 32 deltagarna, jag tyckte att jag fick till ett bra varv men det räckte tydligen inte, vilket visar på ett mycket tufft motstånd. säger Daniel.

De 17 bästa kvaltiderna gick direkt till A-final, resten fick köra B-final, varav 6 st gick vidare från B- till A-final, så Daniel direktkvalificera sig A-finalen.

På lördagen kördes första racet, så här berättar Daniel om det:

– Jag fick en bra start och körde upp mig från min 11:e plats till en 9:e plats. Efter några varv åkte en av så pass rejält att både ambulansen och bärgningsbilen fick åka ut vilket resulterade i flera varv efter safety car.

– Jag kände att bilen var perfekt och jag själv var också mycket taggad, när banan var klart igen tog jag ytterligare två placeringar och blev sexa endast 1 tiondels sekund efter femman. Jag hade varit den tredje snabbaste bilen vilket bevisar att jag kunde placerat mig betydligt bättre om vi inte hade haft någon safety car.

Eftersom Daniel var den tredje snabbaste föraren på lördags racet startade han trea i söndagens race.

– Jag fick en bra start och kep direkt andra platsen endast några få decimeter från ledarens växellåda. När jag kom till den andra kurvan körde en medtävlande rak in i min växellåda och jag åkte av banan… jag var därefter tvungen att släppa förbi hela startfältet för att kunna komma ut på banan igen och då var jag sist. Jag körde dock upp mig till en femtonde plats i ett race där jag verkligen kände att jag skulle upp på pallen…

Nu kommer teamet att ladda hårt inför de två resterade tävlingarna, häng med!

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 3224)