HMS News

Racerapport Tezz!

Nedan finner ni Tezz racerapport från den 7-10 juli 2005 på Falkenberg.Torsdag-Träning
Spännande helg framför mig, detta är ju nästan min hemmabana. Det var något nytt med min bil också, vi kör på etanol nu. Kul att se hur det känns, om det blir någon skillnad. Jag hade tre 25 minuters pass framför mig idag. Första passet var det väldigt varmt ute. Teamet och jag hade radiokontakt hela träningen, det brukar vi ha. Men denna gång var det något som störde, och bilen funkade inte som den skulle när jag skulle svara. Annars funkade bilen kanon!

Nu började det regna….första tanken var -å nej inte regn! Men det gick faktiskt riktigt bra att köra på vått underlag och det var faktiskt kul att köra när det regnade! Jihoo Det trodde jag aldrig att jag skulle säga.

Fredag-Träning
En ny träningsdag som kommer att bli riktigt varm, gäller verkligen att dricka hela tiden för man svettas massor i bilen. Fredagarna är det två stycken träningspass á 35 minuter. Första passet förlöpte utan några missöden och jag satte 10:e bästa tid, vilket jag var mycket nöjd med.
Nu inser man att det är JTCC är en tuff serie där förarna är väldigt jämna för i andra passet kör jag några tiondelar långsammare och ramlar ner till 16:e bästa tid. En orsak kan ha varit styrservon, den slutade fungera och bilen blev tungstyrd.

Lördag-Kval
Kvalet körs vid halvtolv så luften darrar när vi ska ut, kommer att bli tufft och jag måste hålla koncentrationen uppe i 20 minuter. Bilen håller ihop fint och kör in på 16:e plats men det är väldigt jämnt mellan förarna.

Lördag-Race 1
Vädrets makter vill visst inte att det ska vara ett torrt race, det börjar regna en timme innan vi ska ut på första racet för helgen. Den klassen som kör före oss (S40/S60) får stora problem och det är en hel del avåkningar. Detta medför oljesanering på banan och vi måste sitta i lineup:en 40 minuter innan vi kommer ut. Eftersom det är varmt även om det regnat så tar det
på krafterna. När äntligen racet är igång så har regnet nästan slutat men det är mycket vatten på banan. Jag får till en bra start och i den nybyggda chikanen så klumpar det sig och så plötsligt är jag 12:a.
Denna placering håller jag sedan in i mål och blir väldigt glad. Min bästa placering i denna JTCC-serie så här långt!!

Söndag-Race 2
Massor med publik som även att det är en fantastiskt fin dag med sol och blå himmel hellre tittar på Sveriges bästa racing än ligger på stranden. Tyvärr kommer dagen inte att sluta så bra för min del. Starten går bra men även i detta race så klumpar det ihop sig i chikanen och min 12:e plats byts mot en 14:e. Jag håller denna placering under större delen av racet men på näst sista varvet ska Jan köra om mig innan chikanen. Men av någon anledning så blir jag utpressad i gräset och när jag styr i mot för att inte hamna med hela bilen utanför banan stöter jag till Jan:s vänstra bakskärm. Jan snurrar 270 grader så jag kör in i hans passagerardörr, det är en hög hastighet i slutet på
rakan där allt händer så det blir en rejäl smäll. Allt slutar i en däckstrave och racet är över för min del, teamet kommer få slita många kvällar och nätter för att få bilen klar inför Knutstorp.
Jag klarar mig bra men har nacksmärtor, läkarna har röntgat mig och inga kotor är skadade utan jag har fått en kraftig sträckning.

Men efter några dagars vila kommer jag att vara redo för nya fighter så vi syns på Knutstorp den 6-7:e Augusti.

Kramar Tezz
(Bild: 3211)