HMS News

Racerapport Tobbe Augustsson

Här kan ni läsa om Tobias Augustssons framfort på Falkenberg den 9-10 juli.Det var bråda dagar innan tävlingen, för att lösa alla de sista problemen efter den dramatiska kraschen på Karlskoga. Det var främst att bilen skulle monteras ihop och att skaffa fram de sista pengarna som behövdes. Dag och natt behövdes för att nå till vårt mål, som var torsdagens fria tester. Tyvärr blev det långt ifrån så, och vi siktade istället för att köra träningen och tidskvalet på fredagen. Bilens mest viktigaste delar hade som tur väl klarat sig relativt bra, så som motor, växellåda och rör-ramen. Däremot hade alla bilens hjulupphängningssystem gått sönder, all kaross var kraschad och aluminiumgolvet under bilen var vi tvungna att byta.

Träningen:
Eftersom jag inte hade kört och testat bilen innan hade jag inte högt ställda förväntningar till första träningen. Vi skulle bara ta runt bilen, som förhoppningsvis skulle fungera. Allt på bilen fungerade som det skulle men eftersom vi inte hade tid att göra någon riktig setup så gick det inte så fort. Vi hade jobbat dag och natt de senaste dagarna för att huvud taget få ihop bilen och kunna ta oss till Falkenbergsbanan, så inställningarna av bilen kom lite i andra hand. Nu insåg vi att jag kommer starta långt bak och att jag får avancera under hela helgen.

Kvalet:
Hela 34 Startande gjorde att man fick ha en B-Final, (utslagstävling) ett race och en A-Final. Till kvalet, som var på fredagen hade vi fått till bilen något bättre sedan träningen på förmiddagen. Lyckades trots de dåliga förutsättningarna kvala till mig en andraplats i B-Finalen.

B-finalen:
Efter en bra start kom jag upp på förstaplats, men fick ge mig när jag kom in i första kurvan. Efter att legat på andraplatsen i nästan hela racet blev jag omkörd av två bilar strax innan mål. Kom på pallplats efter en uteslutning av en framförvarande bil pga. för låg markfrigång.

Tävling 1:
Startade på 18 plats mitt i fältet i en regnstart. Efter en stor krasch som regnstarten i Karlskoga kände jag en nervositet som var större än normalt. Men starten gick bra ändå och lyckades köra upp mig ordentligt innan jag körde på en oljepöl och åkte av banan. Lyckade ta mig upp snabbt igen och körde i mål som 14 plats.

Tävling 2:
Startade på 16 plats och avancerade direkt efter start och körde mycket fort i början. Men tyvärr körde jag slut på däcken redan efter tre varv i värmen och fick koncentrera mig på att behålla min 11:e plats in i mål.

Sammanfattning:
Denna helgen slutade bättre än väntat, med tanke på de förutsättningar som jag hade, och en 11:e plats av 34 i ett nordiskt mästerskap efter dessa omsändigheter är inte dåligt. Mina tider i sista racet bevisade att jag är på stark uppgång och att jag har mer att visa på tävlingen i Jyllands-ring i Danmark om dryga en månad.

Resultat A-Final (tävling 2)
Vill tacka mina sponsorer som hjälpte till extra mycket för att hjälpa mig att komma till start.
Med facit i hand lyckades inte en stor krasch ta kol på Tobias Augustssons karriär!

/Tobias Augustson
(Bild: 3212)