HMS News

Hemmabana för Per Gustavsson

Knutstorp är Per Gustavssons bana. 39-åringen bor i Furulund, bara några mil från banan. Han kan den bättre än någon annan.
– Det är där jag kan göra resultat.

Inför årets säsong i nya mc-klassen Superstock 600 var målet för Per Gustavsson topp tre i mästerskapet. En svår nyckelbensskada har gjort att han realistiskt hoppas på att det som bäst kan bli topp fem

– Axeln är inte bra, speciellt efter tävlingarna har jag väldigt ont och det är klart att jag tänker på detta och det hämmar min körning.

Det var i uppladdningen inför årets säsong som han gick omkull och i första tävlingen på Knutstorp körde han ihoptejpad och med hjälp av bedövningssprutor. Ändå låg han trea i premiären på Knutstorp när de kraschade framför och skjutsade ned Per till en slutlig sjätte plats.

I Karlskoga var han snabbast i kvalet och självförtroendet växte.

– Jag körde omkring och tyckte jag var bra. Klart jag kunde köra om Freddy Papunen, tänk om jag tagit en andra plats i stället, säger han ångerfullt.

Nu gick han omkull och bröt loppet. I Anderstorp hade han väghållningsbekymmer. Slutade med en åttonde placering. I Falkenberg gick en cykel sönder, gick i backen på träningen och var inte nöjd med åttonde placeringen i tävlingen.

– Jag är en gammal gubbe, det blir svårare och svårare att hänga med i den absoluta toppen. Det är så jämnt, säger han.

Men än är han med i spelet om årets SM. Ligger elva i halvtid.

– Det räcker att de andra gör bort sig en eller två gånger.

Han har startat etta en gång i år och tvåa en gång. Så han vet att han är snabb. Men slutsegern har han gett upp.

– Skulle inte förvåna mig om Freddy Papunen vinner. Micke Nilsson är duktig, men kör betydligt närmare gränsen.

Efter fyra av åtta tävlingar leder Papunen mästerskapet före Micke Nilsson. Trea är Norvald Haaland före unge Filip Backlund. Förutom Per Gustavsson från Furulund finns bland skåningarna Robban Augustsson från Kristianstad, just nu 13:e, Tobias Andersson från Tomelilla just nu 18:e.

/ Sven Berggren

www.stcc.se

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)