HMS News

Nicklas Karlsson träningssnabbast i Carrera Cup

Porsche Carrera Cup-ledaren Nicklas Karlsson visade mästartakter på den fria träningen på Knutstorp under fredagen. Snabbast i båda passen bådar för succé i helgen.- Jag siktar så klart på en repris av förra årets dubbelseger, säger Niklas.

Efter en välbehövlig semester, 10 dagar i Kroatien och en hel del tid hemma i sitt nya hus, har Nicklas Karlsson laddat batterierna. Målet är att ta mästerskapstiteln i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Och för att göra det krävs att han försvarar sin mästerskapsledning mot Fredrik Ros, Jan ’Flash’ Nilsson och de andra.

– Det gäller att speeda upp sig nu till imorgon och konservera formen. Jag hoppas på att vi kan återupprepa resultatet från ifjol och ta en dubbelseger.

Nicklas Karlsson tror att det finns kapacitet till det. Han har som mål att spräcka drömtiden på Knutstorp. Under minuten ska inte vara en omöjlighet.

– Rent teoretiskt ska det gå med min bil, vi har tittat på det och det är inte omöjligt. På testerna nu ligger vi ungefär fem tiondelar över minuten och självklart vill vi spränga den gränsen, säger en utvilad och självsäker Nicklas Karlsson inför säsongens fjärde av totalt åtta tävlingshelger.

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 3230)