HMS News

Ebbessons racerapport

I de värmländska skogarna ligger Gelleråsen där den tredje sista SM-deltävlingen i Volvo S40 Challenge avgjordes.Vi var på plats på banan torsdag kväll och förberedde allt som vanligt inför fredagen. För Andreas gick det mycket bra under hela testdagen. Han var bland de snabbaste hela dagen och allt gick som det skulle. Ibrahim hade däremot en strulig dag. Under de två tester vi körde havererade två växellådor för honom, men under de få varv han fick köra på varje test visade han ändå sin snabbhet.
Hela helgen bjöd på mycket solsken och fint väder och det underlättade i vårt letande efter den optimala inställningen. På lördag förmiddagen var det dags för kval. Ibrahim hade fått fart på grejorna och kvalade därför in som 3: e man. Andreas fick ge sig för stallkamraten och blev därför 4: a.

’- Kval är alltid det svåraste under en helg. Det är helt annorlunda att köra kval än att köra race. Det är speciellt viktigt nu när säsongen närmar sig sitt slut där varje poäng räknas och där konkurrenterna bara blir snabbare och snabbare. Därför känns det ganska bra att vara topp fem redan innan tävlingen har börjat’. Säger Teamkoordinatorn, Peter, tillsammans med de två förarna.

I race 1 gick det inte helt så vi hade tänkt oss. Kort och gott höll både Andreas och Ibrahim sina platser loppet igenom vilket inte helt var vad vi hade tänkt oss. Men vi fick ändå se oss nöjda med de poäng vi plockade. Både Ibrahim och Andreas hade haft problem med kraftig understyrning under hela racet.
Det visade sig att Andreas stötdämpare runt om hade gått i sönder, därav understyrningen. Ibrahim hade haft helt fel bakdäck till det underlaget.

Till race 2 var detta åtgärdat och förväntningarna steg direkt. Ibrahim startade 4: a och Andreas 6: a. Ibrahim började direkt plocka placeringar. Efter bara något varv var han uppe och slogs och förstaplatsen. Efter ungefär halva racet stötte han och en konkurrent ihop och Ibrahim gick av banan och kom upp som 5: e man. Det var bara att börja om med uppkörningen. Andreas hade problem under första delen av loppet, men efter 4 varv fick han fart på grejorna. Från sin 6ra att börja om med uppkörningen. Andreas hade problem under första delen av loppet, men efter 4 varv fick han fart på grejorna. Från sin 6: e plats körde han upp sig till en slutlig 2: a plats. Ibrahim rullade i mål tätt bakom Andreas på en tredje plats.

”- Detta var ändå en bra avslutning på en strulig helg. Det känns bra nu
när man ser att allt fungerar till slut. Nu ligger killarna 2: a och 3: a i SM,
men det är inte avgjort på länge. 4 race återstår och där kan vad som helst
hända”. Säger Inge och Ismail, två av teamets huvudpersoner.

Nästa tävling är uppe i Norge om två veckor där vi hoppas på fortsatt bra racing och fina resultat. Ha det bra så hörs vi snart igen!

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 3237)